Bursa Yıldırımlı kadınlar hünerlerini sergiledi

featured
service

Yıldırım Belediyesi kağıt rölyef kursuna katılan kursiyerlerin kadın temalı ortaya çıkardığı eserlerin yer aldığı sergi açıldı.

BURSA (İGFA)- Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK), Yıldırım Kaymakamlığı ve Yıldırım Halk Eğitim Merkezi’nin kadınların el becerilerini geliştirmek ve meslek sahibi olmalarına katkı sağlamak için düzenlediği sanat ve meslek kurslarında sona gelindi. Değirmenlikızık Mahalle Konağı, Zümrütevler Mahalle Konağı ve Derebahçe Kurs Merkezi’nde 3 ay boyunca haftanın 5 günü verilen eğitimlerde kursiyerler, tablolara ve resimlere boyut kazandırdığı eserleri sanatseverlerin beğenisine sundu.

Barış Manço Kültür Merkezi’nde kurs Eğitmenleri Nermin Demircan, Saniye Esin Kaplan ve kursiyerlerin kadın temasıyla hazırlamış olduğu 50 eseri yakından inceleyen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “’Unutulmaya Yüz Tutmuş ve Geleneksel Sanatlar Eğitimi’, ‘Müzik Eğitimleri’, ‘Dil Eğitimleri’, ‘El Sanatları ve Hobi Eğitimleri’, ‘Kişisel Gelişim Eğitimleri’, ve ‘Bilgisayar Teknolojileri kategorilerinde toplamda 80 branşta eğitim verdiğimiz YIL-MEK, her dönem hemşehrilerimiz tarafından yoğun bir ilgi görüyor. Bizler de onların bu yoğun talebini karşılayabilmek için yeni merkezler kurmaya ve yeni branşlarda eğitimler sunmaya gayret gösteriyoruz. YIL-MEK, sanat ya da meslek öğrenilen bir merkez olmanın yanı sıra Yıldırımlı vatandaşlarımızın sosyalleşebileceği, kendileri için artı değer sağlayabildiği bir mekân.

Bizler Yıldırım Belediyesi olarak, 17 yıldır YIL-MEK’ten binlerce insanımızı mezun ettik. ‘Ahşap Oymacılığı’, ‘Çini’, ‘Ebru’, ‘Bağlama’, ‘Gitar’, ‘Almanca’, ‘Arapça’, ‘Grafik Animasyon’ gibi birçok alanda kimi kursiyerlerimizi iş sahibi yaparken kimilerine de hobi kazandırdık. Bugünde Yıldırımlı kadınlarımızın el becerisi ve hayal gücüyle ortaya çıkardığı eserlerden oluşan sergiyi ziyaret ettik. Hayallerinin peşinden koşan kadınlarımızı tebrik ediyorum. Yıldırım Belediyesi olarak verdiğimiz eğitimlerle 100 bini aşkın vatandaşımıza hizmet verdik. Yine binlerce vatandaşımıza ulaşmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Bursa Yıldırımlı kadınlar hünerlerini sergiledi