Bursa Yıldırımlı gençlerin Teknofest başarısı

featured
service

Bursa’da Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne bir başarı da TEKNOFEST 2022’den geldi.

BURSA (İGFA) – Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Teknofest Teknoloji yarışmaları kapsamında gerçekleştirilen Liseler arası İnsansız Hava Araçları Yarışmasına katılarak ilk 100 takım arasına girdi.

2022 Teknofest yarışmalarına iddialı bir giriş gerçekleştiren Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bilişim Teknolojileri Alanı Alan Şefi Ramazan Belyurt’un danışmanlığında Feza Takımı, gerçekleştirdikleri İHA projesi ile Türkiye kapsamında ilk 100 proje arasına girerek destek almaya hak kazandılar.

TEKNOFEST 2022 Teknoloji Yarışmaları kapsamında liseler arası İnsansız Hava Araçları Yarışmasına katılan okulumuz FEZA takımı öğrencileri Arda Baltaş, Mahmut Efe Ağdağ, Mustafa Eren Bilga, Damla Dikbıyık tasarladıkları İHA ile Sabit Kanatlı İnsansız Hava Aracı kategorisine başvurdu. Yaptıkları tasarım ile Türkiye genelinde 100 proje arasına girerek maddi destek almaya hak kazandılar.

Bilişim Teknolojileri Alan Şefi ve FEZA takımı Danışmanı Ramazan Belyurt, “ Öğrencilerimizin yoğun emekler vererek Türkiye genelinde ilk 100 takım içine girmesi bizleri çok mutlu etti. Şimdi ki amacımız bu projeyi bir sonraki aşamaya taşımak olacak.Takımımız  üretim çalışmalarına başlayarak deneme uçuşlarına başlamıştır” dedi.

Bursa Yıldırımlı gençlerin Teknofest başarısı 1

Bursa Yıldırımlı gençlerin Teknofest başarısı