Bursa Yıldırım MTAL’de şehitler anıldı

featured
service

Bursa Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “Şehidimden Hatıralar” etkinliğinde şehitlerimiz anıldı.

BURSA (İGFA) – Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ‘Şehidimden Hatıralar’ adlı bir etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe “1 Şehit 1 Öykü 1 Şiir” kitabı yazarları önceki dönem Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, Makbule Acar Yeni, Sibel Koruk Ayaz, Zekiye Zümra Ak, Yüksel Akdemir ve Şifanur Özçelik Şirin, Şehit Astsubay Murat Namdar’ın eşi Yıldız Hemşire, şehit Muhammet Kotanoğlu’nun babası  Sezai Kotanoğlu ve annesi Serap Kotanoğlu ile Okul Müdürü Ömer Yılmaz, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“Şehidimden Hatıralar” isimli etkinlikte Bursa Kent Konseyi, Şairler Yazarlar Çalışma Grubunun daveti ile Türkiye’nin dört bir yanından gönüllü şair ve yazarların, 64 Şehidin öyküsünü ve şiirini kaleme aldığı kitap yazarlarından Faruk Anbarcıoğlu, Makbule Acar Yeni, Sibel Koruk Ayaz, Zekiye Zümra Ak, Yüksel Akdemir ve Şifanur Özçelik Şirin “1 Şehit 1 Öykü 1 Şiir” kitabında yazmış oldukları şiirleri ve şehitlerin hayat hikayelerini dinleyicilerle paylaştı.

Bursa Yıldırım MTAL'de şehitler anıldı 1

Kitabın yazarlarından Faruk Anbarcıoğlu, yazım aşamasında şehit aileleri ile görüşmeler sonucunda edindikleri bilgilerle birlikte kitabın hazırlandığını belirterek, hazırlık sürecinde gerçekleştirdikleri görüşmelerin hem kendileri için hem de acılı şehit aileleri için zor olduğunu söyledi.

Anma etkinliğinde şehit Astsubay Murat Namdar’ın eşi Yıldız Hemşire de etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti. Salonu dolduran gençlere vatanını koruyup kollamaları noktasında tavsiyelerde bulunan Yıldız Hemşire, yaşadıkları kara günü anlattı.

Bursa Yıldırım MTAL’de şehitler anıldı