Bursa Yıldırım Bayezid Rotary’den ‘Barış Ormanı’

featured
service

Yıldırım Bayezid Rotary Kulübü, Osmangazi Ahmetbey Köyü’nde dikilen kızılçam fidanları ile Rotary Barış Ormanı’nı oluşturdu. Böylece, dünya genelinde odak hizmet alanları arasında “Çevre” başlığı da bulunan Rotary’de, küresel ısınma ve iklim değişikliği ile mücadele kapsamında sürdürülen ağaçlandırma çalışmalarına Bursa’dan da destek geldi.

BURSA (İGFA) – Yıldırım Bayezid Rotary Kulübü, Alman Kardeş Kulübü Stuttgart Wildpark Rotary Kulübü ile ortak gerçekleştirdiği proje kapsamında, Ege Orman Vakfı’nın Ahmetbey Köy’de tahsis ettiği ağaçlandırma sahasında üyelerinin yoğun katılımıyla fidan dikim töreni gerçekleştirdi.

Törende, Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili, ağaçlandırma sahasında Bursa Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, küresel ısınmayla ve iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında oluşturulan Rotary Barış Ormanı ile ilgili olarak Rotaryenlere plaket takdim etti. Fidan Dikim Töreni’ne, Rotary 2440. Bölge 1. Grup Kulüpleri Guvernör Yardımcısı Alper Deniz de katıldı.

Fidanları toprakla buluşturarak gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir Bursa bırakmayı hedefleyen Yıldırım Bayezid Rotary Kulübü’nün Dönem Başkanı Ferahi Öztimur, “Yeşil bilinicini toplumun her kesimine yaymak için de farklı çalışmalarımız olacak. Küresel ısınma ve iklim değişikliği ile mücadelede bireylerin üstleneceği rolün yanında sivil toplum kuruluşlarına da sorumluluk düşüyor. Bu bilinçle attığımız her adımın geleceğe nefes olacağını bilmek mutluluk verici. Yıldırım Bayezid Rotary Kulübü olarak, Alman kardeş kulübümüzle birlikte can verdiğimiz Rotary Barış Ormanı’nda 7 bin 75 adet fidan yeşerecek.” dedi.
 

Bursa Yıldırım Bayezid Rotary’den ‘Barış Ormanı’