Bursa ULUTEK’e ‘Dijital Dönüşüm’den ziyaret

featured
service

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, Bursa’da ULUTEK’i ziyaret etti.

BURSA (İGFA) – Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi’nde hizmet veren ULUTEK Teknopark’ı ziyaret ederek firmaların yetkilileriyle görüştü.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ile Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) arasında siber güvenlik, büyük veri, yapay zekâ, açık kaynak, akıllı otonom sistemler ve yapay zekâ tabanlı tıp uygulamaları alanlarında iş birliği protokolünün imzalandığı programın ardından ULUTEK’te incelemelerde bulunan Koç, “Gelecek, dijital dönüşümde. Biz de genç nüfus oranımızla bu dönüşümde önemli bir rol üstleneceğiz” mesajını verdi.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, ULUTEK Teknopark bünyesindeki firma ve Kuluçka Merkezi’ne yaptığı ziyarette, ULUTEK’teki çalışmalardan çok etkilendiğini dile getirdi. Üretilen teknolojilerin insana dokunmasını istediklerini belirten Koç, “ULUTEK Teknopark’ta ziyaret ettiğim firmaların projelerini görünce Türkiye’nin birçok alanda marka ülke haline geleceğine olan inancım arttı. Nasıl ki İHA’larla, SİHA’larla, TİHA’larla bir dünya markası haline geldiysek, buradaki firmalarımızın üreteceği projeler de dünya markası potansiyeline sahip” dedi.

Bursa ULUTEK’e ‘Dijital Dönüşüm’den ziyaret