Bursa Osmangazi’de ‘kar’ teyakkuzu

featured
service

Bursa’da Osmangazi Belediyesi, kar yağışının başladığı ilçenin yüksek kesimlerindeki mahallelerin yollarının ulaşıma kapanmaması için çalışma başlattı.

BURSA (İGFA) – Bursa’nın Osmangazi ilçesinde yüksek mahallelerde kar yağışı başladı. Özellikle Uludağ eteklerinde yer alan mahalleler kar yağışıyla birlikte beyaza büründü. 

Osmangazi Belediyesi, yoğun kar yağışının yaşandığı Uludağ bölgesindeki köylerde yaşayan vatandaşların mağdur olmamaları için hummalı bir çalışma başlattı.

Osmangazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Yiğitali, Kirazlı, Süleymaniye ve Tuzaklı başta olmak üzere dağ yamaçlarındaki 27 mahallede, ulaşımın aksamaması için karla kapanan yollarda temizleme çalışmaları gerçekleştirdi. Yollardaki karı küreyerek kaldıran belediye ekipleri, buzlanmaya karşı da yollara solüsyon döktü.

Meteorolojinin uyarıları doğrultusunda her türlü tedbiri alan Osmangazi Belediyesi ekiplerinin kar yağışında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için gece gündüz teyakkuz halinde olacağı kaydedildi.

 

Bursa Osmangazi’de ‘kar’ teyakkuzu