Bursa Osmangazi’de atık pil toplamada şampiyon

featured
service

Osmangazi Belediyesi tarafından ilk ve orta dereceli okullar arasında düzenlenen Atık Pil Toplama Yarışması’nın sonuçları belli oldu. Yarışma kapsamında toplam 2 bin 850 kilogram atık pil toplanırken, yarışmanın kazananı 360 kilogram atık pil toplayan Yunuseli Şehit Gürcan Ulucan İlkokulu oldu.

BURSA (İGFA)- Çocuklara çevre bilincini kazandırmak, atık pillerin çevreye ve insan sağlığına verdiği zararların önüne geçmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak adına Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen 2021 Yılı Atık Pil Toplama Yarışması sona erdi. Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğinde yürütülen yarışmada dereceye giren okullara ve öğrencilere ödülleri Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın da katıldığı törenle verildi.

08 Mart 2021 ile 07 Temmuz 2021 tarihleri arasında düzenlenen yarışmaya ilçe genelinden 50 okul katıldı. Yarışma kapsamında toplam 2 bin 850 kilogram atık pil toplanarak, insan sağlığı ve çevrenin zarar görmesinin önüne geçildi. Yarışmanın birincisi 360 kilogram atık pil toplayan Yunuseli Şehit Gürcan Ulucan İlkokulu oldu. 300 kilogram atık pil toplayan BTSO Hasan Alkoçlar Anaokulu ikinci olurken, 251 kilogram atık pil toplayan Ali Osman Sönmez Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncülüğü elde etti. Yarışmanın dördüncüsü olan Mehmet Aker İlkokulu da yarışma süresince 226 kilogram atık pil topladı.

 

Bursa Osmangazi’de atık pil toplamada şampiyon