Bursa Nilüfer’de ‘Genco’ belgeseli izleyici ile buluştu

featured
service

Türk tiyatrosunun usta ismi Genco Erkal’ın kariyerini ve sanat hayatını anlatan “Genco” isimli belgesel Bursa’nın Nilüfer ilçesinde sanatseverlerle buluştu.

BURSA (İGFA) –  Nilüfer Belediyesi, tiyatronun ulu çınarı Genco Erkal’ın 60. sanat yılında hazırlanan “Tiyatroya Adanmış Bir Yaşam:  Genco” isimli belgeseli Bursalı sanatseverlerle buluşturdu. Genco Erkal’ın senaryosunu yazdığı, Selçuk Metin’in yönetmenliğini, Enka Sanat’ın da yapım sponsorluğunu üstlendiği otobiyografik belgesel “Genco”, Nâzım Hikmet Kültürevi’nde izlenime sunuldu.

Belgeselde bugüne kadar 55 oyun yönetmiş, 80 oyunda oynamış, 9 oyun çevirmiş, 23 uyarlama yapmış ve 1 oyun yazmış sanatçının, bütünüyle tiyatroya adanmış yaşam öyküsünü ilginç detaylarla anlatıldı.

Genco Erkal’ın ve Dostlar Tiyatrosu’nun arşivinden belgeler, fotoğraflar ve videolar ile izleyicilere görsel açıdan da zengin, benzersiz bir serüven sunan 90 dakikalık belgeselin sonunda salonda bulunanlar Genco Erkal’ı ve yönetmen Selçuk Metin’i ayakta alkışladı.  Gösterim sonrasında Genco Erkal ve Selçuk Metin izleyicilerle keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

İzleyicilerin usta sanatçıyı ayakta alkışladığı gecede Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız da sahneye çıkarak, Genco Erkal ve yönetmen Selçuk Metin’e bütün Nilüferliler adına teşekkür etti.

Bursa Nilüfer’de ‘Genco’ belgeseli izleyici ile buluştu