Bursa Nilüfer’de 7 yıllık Sağlık Merkezi’nin taşınmasına tepki!

featured
service

Bursa’da Büyük Birlik Partisi (BBP) Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın, ilçede 7 yıl önce faaliyete geçen 28 nolu Aile Sağlık Merkezi’nin kapatılarak başka mahalleye taşınmasına tepki göstererek, “Aile Sağlığı Merkezimizi geri istiyoruz” dedi.

BURSA (İGFA) – Bursa’nın Nilüfer ilçesinde Ahmet Yesevi Mahallesi’nde 2014 yılında açılan 28 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nin kapatılarak, tabelasının başka mahalleye asılmasına tepki çekiyor. Mahalle sakinlerinin tepkisine ortak olan BBP Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın, bu durumu kabullenemeyeceklerini söyledi.

Büyük çabalar ve zorluklara karşın 2014 yılında faaliyete geçen Sağlık Merkezi’nin, Mahalle Muhtarına ve sakinlerine danışılmadan ansızın, yangından mal kaçırır gibi taşımalarının hiçte insani olmadığını ifade eden Başkan Aydın  “Nüfusu 10 bine dayanan bir mahallenin Sağlık Merkezini kapatıp başka mahalleye taşımak o mahalle sakinlerine hakarettir. Bu mahallede yaşayan insanların ekonomik seviyesine baktığımızda, kararın yanlışı daha da net ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

Sorumlulara çağrıda bulunan BBP İlçe Başkanı Mustafa Aydın, “Bu kararı neye göre aldınız? Sağlık Merkezini taşıdığınız mahallenin ekonomik seviyesi çok mu düşük? Garibanların ilk uğradığı bir sağlık merkezini, ihtiyacı olmayan bir bölgeye taşımak kime hizmettir?” sorularını yönelterek şöyle devam etti:

“Kapıya astıkları taşınma yazısında, eczaneleri adres göstermek başlı başın bir skandaldır. Alınan bu kararın bir an önce geri alınmasını istiyoruz, kapatıp işin içinden çıkmak çözüm değil. 10 bin insanı mağdur edeceğinize, o mahalleye de bir doktor görevlendirebilirdiniz. Mahalle Muhtarı ve Sakinleri ile beraber bu konunun takipçisi olacağız”.

Bursa Nilüfer’de 7 yıllık Sağlık Merkezi’nin taşınmasına tepki!