Bursa Mustafakemalpaşa’da ‘özel’ ve ‘milli’ farkındalık

featured
service

Bursa’da Mustafakemalpaşa Belediyesi Murat Uzgur Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri, hazırladıkları yiyecek ve içeceklerle Yerli Malı Haftası’nı kutladı.

BURSA (İGFA) – Mustafakemalpaşa Belediyesi Murat Uzgur Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim ve rehabilitasyon gören özel gereksinimli öğrenciler, yerli tüketimi artırmak, tutumlu olmak ve yatırım yapmanın önemini vurgulamak amacıyla her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Mali Haftası etkinliklerini coşkuyla kutladı.

Farkındalık oluşturan etkinliğe katılarak özel gereksinimli çocukları yalnız bırakmayan Murat Uzgur Engelsiz Yaşam Merkezi personelleri, özel gereksinimli çocuklarla yakından ilgilendi ve yerli malı tüketiminin önemini anlattı.

Etkinlikte sazlı sözlü türküler söyleyen ve şiirler okuyan özel gereksinimli çocuklar, ülkemizde yetişen sebze-meyveleri, kuruyemişleri, özenle hazırladıkları pasta ve börekleri konuklara ikram ettiler.

Saliha-Halil Kanar Otizm Birimi ile Mustafakemalpaşa’da bir ilke imza attıklarının altını çizen Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, yerel yönetim olarak özel gereksinimli bireylerin engellerini ortadan kaldırmak için çalışmaları aralıksız sürdürdüğünü söyledi. “Bizim tek amacımız; özel gereksinimli bireylerimizin hayatını kolaylaştırmak” diyen Başkan Kanar, “Bu anlamlı haftayı özel çocuklarımızla kutlamak, yerli malını güçlendirmek, yerli üretimin insan ve toplum için önemini anlatmak için Engelsiz Yaşam Merkezimizdeki kardeşlerimizin ve çalışma arkadaşlarımızın düzenlediği programımız renkli görüntülere sahne oldu. Her daim özel evlatlarımızın yanındayız. Onlar bizim başımızın tacıdır” diye konuştu.

 

Bursa Mustafakemalpaşa’da ‘özel’ ve ‘milli’ farkındalık