Bursa Mudanya’da telef olan köpeklerle ilgil i rapor çıktı

featured
service

Bursa’nın Mudanya ilçesi Mesudiye Mahallesi’nde sahipsiz köpeklerin telef olmasıyla ilgili Bursa Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nce yapılan incelemeye ilişkin rapor çıktı. Raporda, hayvanlarda herhangi bir ezilme ya da bütünlük bozulmasının olmadığı belirlendi.

BURSA (İGFA) – Mudanya’nın Mesudiye Mahallesi’nde biri Maşataltı Mevkii’nde olmak üzere iki farklı ihbarı değerlendiren Jandarma  Komutanlığı ve Mudanya Belediyesi ekipleri, 4’ü yavru 9 köpeğin öldüğünü belirlemiş, 3’ü yavru 5 köpeği ise tedavi için veterinere götürmüştü.

Bursa Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi’nin raporuna göre, 25 Mart Cuma günü acil kliniğine getirilen köpeğin lateral vaziyette yattığı, toksikasyon şüpheli tanısıyla tedavi uygulandığı belirtildi.

Tremorlar ve hipersalivasyonların mevcut olduğu hayvanların ertesi gün genel durumu düzelerek mama yemeye ve su içmeye başladığı kaydedilen Başhekim Zafer Mecitoğlu ve Veteriner Hekim Mehmet Emin Akkaş imzalı raporda, 26 Mart tarihinde ise Mudanya Belediyesi görevlileri tarafından 3 adet ölü köpek getirildiği belirtildi.
Söz konusu getirilen hayvanların soğuk hava deposuna konulduğuna dikkati çekilen raporda, “Hayvanlarda dış bakıda herhangi bir ezilme ya da bütünlük bozulması gibi bir durum görülmedi” ifadeleri yer aldı.

BAŞKAN TÜRKYILMAZ: İFTİRA ATAN DA ZEHİRLEYEN DE HESAP VERECEK

Öte yandan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’nın Mesudiye Mahallesi’nde bir şahıs tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen hayvan zehirleme olayının ardından kamuoyunu yanıltan açıklamalara tepki gösterdi.

Sosyal medya üzerinden köpeklerin belediye tarafından zehirlendiği algısı oluşturulmaya çalışıldığını öne süren Başkan Türkyılmaz, “Bu olayın Mudanya’da gerçekleşmiş olması hepimizi çok üzdü. Olayın gerçek yüzünü anlamadan, gerçek dışı iddialar üzerinden belediyemizi ve şahsımı akıl almaz iftiralarla bir cana kıymakla suçlayan kim varsa hakkında yasal süreci başlattık. Zehirlenen 4 köpeğin otopsi sonucu da bu iddianın yalan olduğunu ortaya çıkarmıştır. Açacağımız maddi ve manevi tazminat davalarından elde edilecek tazminatları da sokak hayvanları için harcayacağız” dedi.

Bursa Mudanya'da telef olan köpeklerle ilgil i rapor çıktı 1

Bursa Mudanya’da telef olan köpeklerle ilgil i rapor çıktı