Bursa Mudanya’da silajlık mısır tohumu desteği

featured
service

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Mudanya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen proje kapsamında ilçede 26 üreticiyle silajlık mısır tohumu dağıtıldı.

BURSA (İGFA) –  Mudanya ilçe kırsalının Çayönü Mahallesi’nde üretici çiftçiye katkı sağlamak adına silajlık mısır tohumu dağıtıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Dairesi Başkanlığı desteğiyle Mudanya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle tohumlar 26 üreticiye törenle verildi. Tohum dağıtım törenine İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Erdoğan Ceylan  ile İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ergun Karadağ’ın yanı sıra Mudanya Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Zekai Samast, Büyükşehir Kırsal Hizmetler Şube Müdürü Zafer Baysal, Mudanya Çayönü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Osman Cevdir ve üreticiler katıldı.

Törende konuşan Bursa İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Erdoğan Ceylan, hayvancılıkta maliyetin yüzde 70’i olan yem fiyatlarını düşürebilmek ve üretici çiftçilere katkı sağlayabilmek adına başlatılan projede emeği geçenleri kutladı.

“MUDANYA ÜRETİYOR”

“Siz üretmek adına çalışıp gayret ediyorsunuz, biz de destek vermek amacıyla buradayız” diyen Ceylan, Mudanya’nın 111 bin dekarlık zeytin üretim alanına sahip olduğunu anımsatarak, “Burada sadece zeytin değil, küresel iklim değişikliğinden ötürü alternatif ürünlerin de olması gerekiyor. Havaların soğuk olması ve don dolayısıyla zeytinler zarar görmüş kısa bir zaman öncesinde de Trabzon hurması fidanı dağıtılmıştı. Şimdi de katkı sağlayabilmek adına silajlık mısır tohumu dağıtıyoruz. Üretim sezonunun bereketli geçmesini diliyorum” diye konuştu.

Bursa Mudanya'da silajlık mısır tohumu desteği 1

Bursa Mudanya’da silajlık mısır tohumu desteği