Bursa Milli Eğitim’de afet tatbikatı

featured
service

2022 Afet Tatbikat Yılı kapsamında Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli personele yönelik “Afet Eğitimi ve Tahliye Tatbikatı” gerçekleştirildi.

BURSA (İGFA) – İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinesinde İl Millî Eğitim Müdürlüğü Arama-Kurtarma Birimi eş güdümünde gerçekleştirilen “Afet Eğitimi ve Tahliye Tatbikatı”nda Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasında görevli tüm personelin katılımıyla deprem anı ve bina tahliye tatbikatı yapıldı.

Tatbikat öncesi AFAD yetkilileri tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeline afet eğitimi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Bilgilendirme sonrasında gerçekleştirilen tatbikatta senaryo gereği personel çalışma ofisinde depreme yakalandı. Personel, sirenlerin çalmasıyla masalarının yanında çök, kapan, tutun hareketini yaparak kendisini korumaya çalıştı.

Bursa Milli Eğitim'de afet tatbikatı 1

Depremin durması ile birlikte çalışanların tahliyesi hızlı bir şekilde AFAD ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü Arama-Kurtarma görevlileri tarafından sağlandı. İl Millî Eğitim Müdürlüğü çalışanlarının hizmet binası bahçesinde kendileri için ayrılan alanda toplanmasının ardından tatbikat sona erdi.

Bursa Milli Eğitim'de afet tatbikatı 2

Bursa Milli Eğitim’de afet tatbikatı