Bursa Kestel Belediye Başkanı Tanır: “Kütüphaneler bir kentin tarihidir”

featured
service

Bursa’ya Kestel Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılmak için yapılan Millet Kıraathanesi ve Kütüphanesi çalışmalarında sona gelindi. Çalışmaların yüzde 85’inin tamamlandığını dile getiren Başkan Tanır, projeyi Aralık ayı içerisinde hizmete açmak istediklerini söyledi.

BURSA (İGFA)- Kestel Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında imzalanan protokolün ardından, Kale Mahallesi’nde yer alan ve Kültür varlığı olarak tescillenen eski değirmen binasının, Millet Kıraathanesi ile Kütüphanesi’ne dönüştürülme çalışmaları hızla devam ediyor. Gençlere 7 gün 24 saat hizmet verecek olan projede binlerce kaynak kitap, kitap okuma ve ders çalışma alanları, toplantı salonları, sunum ve söyleşi bölümleri yer alacak. Ayrıca ücretsiz internet, çay ve çorba ikramları da olacak.

Projelerin tüm hızıyla devam ettiğini ve Kestelli gençlere örnek proje kazandırdıklarını belirten Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, “Hafızalarımızda değirmen binası olarak yer alan bölgeye inşa edeceğimiz kütüphane vdı kıraathane ile, hemşehrilerimizin bazılarını çocukluğuna, bazılarının gençliğine yolculuk ettirerek hatıralarını canlandıracağız. Böylelikle tarihimizin geleceğe aktarılmasında büyük katkı sunmuş olacağız.

Şuanda çalışmaların yüzde 85’i tamamlandı. Aralık ayı içerisinde tesisimizi hizmete açmayı hedefliyoruz. Projemizde rehber, kılavuz ve örnek buluşmaların, toplantıların, seminerlerin, konferansların, sergilerin de yapılabileceği, binlerce faydalı kitabın bulunacağı bir mekan olacak. Kütüphaneler bir kentin tarihine, kültürüne ve geçmişine ışık tutan mekanlardır. O kentin prestijidir. İnşallah, projenin tamamlanmasıyla Kestel’imize ve hemşehrilerimize, çok yakışacak bir hizmeti hayata geçirmiş olacağız” diye konuştu.

Bursa Kestel Belediye Başkanı Tanır: “Kütüphaneler bir kentin tarihidir”