Bursa Kent Konseyi’nde engellilere moral gecesi

featured
service

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin gönüllü katılımcıları tarafından oluşturulan ve 18 yıldır faaliyetlerini sürdüren Türk Halk Müziği korosu, verdiği konserle moral depoladı.

BURSA (İGFA) – Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Orhangazi Salonu’nda konser düzenledi.

Programa Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, Bursa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muammer Doğan, AK Parti İl Yöneticisi Nurettin Özbağkıran, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Düşünsel Şentürk, Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez, Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, belediye bürokratları ve engelli STK’larının temsilcileri katıldı.

18 yıldır faaliyetlerini sürdüren ve 45 kişiden oluşan Türk Halk Müziği ekibi, Koro Şefi Kemal Kamalı önderliğinde sahne aldı. Orkestra Şube Müdürlüğü sanatçılarının da enstrümanlarıyla yer aldığı gecede, engelliler ‘Deniz Üstü Köpürür’, ‘Değmen Benim Gamlı Yaslı Gönlüme’ ve ‘Meşeli Dağlar’ gibi birçok eseri solo ve koro halinde seslendirdi.

Programda konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, bu anlamlı etkinliği gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını belirterek, “Hepimiz birer engelli adayıyız. Ancak hiçbir şeyin insana engel olmayacağını, Engelliler Meclisi gösteriyor. Aslında gönüllerde engel olmamalı. Bu güzel çalışmalar Bursa ve Türkiye’ye örnek olacaktır” dedi.

Programın sonunda, protokol üyeleri tarafından Koro Şefi Kemal Kamalı, Osmangazi Halk Eğitim Merkezi Türk İşaret Dili Kursu Eğitmeni Emine Biçim ve Kuaför Pelin Nalcı Menteş’e günün anısına çiçek ve plaket takdim edildi.

Bursa Kent Konseyi’nde engellilere moral gecesi