Bursa İznik’te ‘kitap varsa ben de varım’ dediler

featured
service

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İznik Meslek Yüksekokulu, 2022 yılına “Kitap varsa ben de varım” projesi ile başladı. Yüksekokulda görev yapan yüksekokul sekreteri, bilgisayar işletmeni, büro personeli, güvenlik ve temizlik görevlilerinden oluşan 13 personel projede yer aldı.

BURSA (İGFA) – Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İznik Meslek Yüksekokulu’nda hayata geçen “Kitap varsa ben de varım” projesi Sekreter İsmail Özgören’in sorumluluğunda başlatıldı. Oluşturulan “Proje Komisyonu”nda “Kültür, Sanat, Edebiyat, Tarih ve Kişisel Gelişim” konularında kitapların okunması kararlaştırdı.

Proje ile teknoloji ve sosyal medya bağımlılığını azaltmak, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, üniversite öğrencilerinerol model olmak ve okumayı teşvik etmek hedeflendi.

Yılın ilk günlerinde uygulamaya koyulan proje hakkında bilgi veren İznik MYO Müdür Prof. Dr. Hasan Basri Öcalan, “Boş zaman yoktur. Boşa harcanan zaman vardır” diyerek, “Bu sebeple, zamanın değerli olduğunu, kitap okuyarak farklı bakış açıları, hayal gücü, düşünen, sorgulayan, empati kuran, milli, manevi ve kültürel değerleri tanımaya yönelik özel bir proje hayata geçirdik. Tüm personelimiz projeye destek oldu ve bizzat içerisinde yer aldı. ‘KİTAP VARSA BEN DE VARIM’ projesi, 2022 yılının son gününe kadar uygulamada kalacak. Proje kapsamında personel her iş günü mesaisinden yirmi dakikasını kitap okumaya ayıracak ve okuduğu kitaplardan en az bir tanesini okulumuz kütüphanesine bağışlayacaktır” diye konuştu.

Bursa İznik’te ‘kitap varsa ben de varım’ dediler