Bursa İnegöl’de çocuklar Türk büyüklerinin hikayeleriyle büyüyor

featured
service

İnegöl Belediyesi, İnegöl Kaymakamlığı ve Birlikte Dağıtım A.Ş. işbirliğinde hayata geçirilen “Tarih Yazan Çocuklar İnegöl’de” projesi kapsamında İnegöl’ün ilk Kitap Ağacı Kütüphanesi Ortaköy Süleyman Ezim İlkokulunda uygulandı.

BURSA (İGFA)- İnegöl Belediyesi, Kaymakamlık ve Birlikte Dağıtım A.Ş. iş birliğinde İnegöllü hayırsever iş adamlarının da destekleriyle Tarih Yazan Çocuklar İnegöl’de projesini hayata geçiriyor. 

Tarih Yazan Çocuklar projesi ile İnegöl’de bulunan 54 ilkokulda 644 derslik için Kitap Ağacı ismi verilen kitaplıklar kurulacak. Her bir kitap ağacında 4’er set “Tarih Yazan Çocuklar” kitap serisi yer alacak. Toplamda 1 kitap ağacı 400 kitaptan oluşacak. Öğretmenler nezaretinde 1 yıl içerisinde toplam 20 bin 704 öğrenci, 2 milyon 70 bin 400 kitabı okumuş olacak. Uygulamanın ilk adımı ise bugün atıldı. İnegöl’ün ilk Kitap Ağacı Kütüphanesi MÜSİAD’lı işadamlarının sponsorluğunda Ortaköy Süleyman Ezim İlkokulunda hayata geçirildi.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, şehrimizde 54 ilkokulda 644 dersliğin her birinde 4’er takım “Tarih Yazan Çocuklar İnegöl’de” kitap setinin bulunduğu özel Kitap Ağaçları kurulacağını hatırlatarak; “Her bir sette 100 kitap olmak üzere toplam 400 adet kitabı sınıflarımıza ulaştırmak istiyoruz. Bugün ilk kitap ağacımız öğrencilerimizle buluştu. Bizler için önemli bir gün. Kitaplıklarda yer alan bu değerli kitaplar, sınıf öğretmeninin yönetiminde sürdürülecek bir yıllık plan çerçevesinde çocuklar tarafından okunacaktır. Bu yolla her bir çocuğun Türk büyüklerini tanıması ve gerçek kahramanların hayatlarından ilham alması sağlanacaktır” açıklamalarında bulundu.

 

Bursa İnegöl’de çocuklar Türk büyüklerinin hikayeleriyle büyüyor