Bursa İnegöl’de Alanyurt’a semt sahası

featured
service

Bursa’da İnegöl Belediyesi’nin Spor Toto Teşkilat Başkanlığı destekleriyle Cumhuriyet Mahallesinde hayata geçirdiği Alanyurt Semt Sahası, düzenlenen törenle açıldı.

BURSA (İGFA) –  Bursa’nın İnegöl ilçesinde Cumhuriyet Mahallesinde atıl halde bulunan futbol sahasını Spor Toto Teşkilat Başkanlığı destekleriyle modern bir tesise dönüştüren İnegöl Belediyesi, tesisin açılışını coşkulu törenle gerçekleştirdi.

3,5 milyon TL bütçe ile; tesis binalarından misafir ve ev sahibi tribününe, TFF’nin resmi müsabaka standartlarına uygun sentetik çim sahadan aydınlatmalarına kadar eksiksiz şekilde hayata geçirilen Alanyurt Semt Sahası’nın 2,5 milyon TL’lik bütçesi Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından karşılanırken, 1 milyon TL’si ise İnegöl Belediyesi tarafından karşılandı.

İnegölspor alt yapı grupları, Alanyurt Spor Kulübü ve Ilgar Spor Kulübünün kullanacağı Alanyurt Semt Sahasının açılışına ilçe protokolü ile birlikte İnegöl ve Bursa spor camiasından yoğun katılım sağlandı. Alanyurt Spor Kulübü Başkanı Semih Kavık, sahanın kazandırılmasında emeği olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’a teşekkür etti.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl’ün genç nüfus olarak ciddi bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, “Yaklaşık 120 bin nüfus 30 yaşın altında. 65 bin civarında öğrenciden bahsettiğimiz bir şehir İnegöl. Dolayısıyla gençlerimize, öğrencilerimize bu imkanları verdiğimizde onların da güzel başarılara imza attığını görüyoruz” dedi.

GÖSTERİ MAÇI YAPILDI

Konuşmalar sonrasında Alanyurt Spor Kulübü Başkanı Semih Kavık Belediye Başkanı Alper Taban’a, İnegöl Spor Kulübü Başkanı Kani Ademoğlu da Kaymakam Eren Arslan’a çiçek takdim etti. Daha sorna dualar sonrası saha içerisinde santra noktasında kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi. Protokol üyelerinin penaltı atışı ile devam eden açılış töreni, açılışa özel İnegölspor altyapı takımları arasında oynanan gösteri maçı ile devam etti.

Bursa İnegöl’de Alanyurt’a semt sahası