Bursa Gürsu’dan çevre dostu proje

featured
service

Bursa’da Gürsu Belediyesi, Sıfır Atık Projesi kapsamında son kullanma tarihi geçmiş ve kullanılmayan atık ilaçları ilçe genelindeki eczaneler yardımıyla toplamaya başladı.

BURSA (İGFA) – Bursa’nın Gürsu ilçesinde yerel belediye ile Bursa Eczası Odası Gürsu İlçe Temsilciliği iş birliğinde tarihi geçmiş ve kullanılmayan ilaçların çöpe atılmasını ya da lavaboya dökülmesini engellemek için proje başlatıldı. Bu kapsamda ilçe genelindeki gönüllü 27 eczaneye ‘Evsel Atık Toplama Kutusu’ teslim edildi.

Gürsu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, haftalık gönüllü eczaneleri dolaşarak toplanan atık ilaçları alıp, bertaraf işlemini gerçekleştirecek.

Toplum ve çevre sağlığını korumak için önemli projeler hayata geçiren Gürsu Belediyesi, kullanılmayan ya da son kullanma tarihini tamamlayan ilaçların toplanması için başlattığı proje ilaçların çevreye zarar vermeden imha edilmesini amaçlıyor.

Söz konusu farkındalığa dikkati  çeken Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, her yıl 300 ton ilacın atık olduğunu belirterek, ‘İlaçlar da birer kimyasal madde. Lavaboya dökülen ya da çöpe atılan ilaçlar toprağımızı ve suyumuzu kirletiyor. Toprağımız ve suyumuzu korumalıyız. Biz bu projeyle bunun önüne geçmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Bursa Gürsu’dan çevre dostu proje