Bursa Fetih Müzesi’nde engeller kaldırıldı

featured
service

Engelli vatandaşları hayata kazandırmak, becerilerini arttırmak ve sosyalleştirmek için hizmet veren Osmangazi Belediyesi Engelli Bakım Merkezi (OBAM), 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü farklı etkinliklerle kutladı.

BURSA (İGFA) – Bursa’nın Osmangazi Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk hizmetlerinden olan OBAM bünyesinde yer alan vatandaşlar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni ziyaret etti. Müzede ilk olarak Osmanlı döneminin önemli olaylarının resmedildiği 16 büyük tabloyu inceleyen engelli vatandaşlar, daha sonra fetih gününün canlandırıldığı 42 metre açıklığındaki dev kubbeyi gezdi.

Renkli görüntülerin yaşandığı ziyarette engelli vatandaşlara Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Kır eşlik etti. Engelli ailelerinin bir gün de olsa omuzlarındaki sorumluluğu aldıklarını belirten Kır, “Bizler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde farkındalık oluşturmak istedik. OBAM bünyesinde yer alan engelli vatandaşlarımızı Fetih Müzemiz’de ağırlayarak, onların mutluluğuna ortak olduk. Karagöz ve Hacivat gösterisiyle unutulmaz bir gün geçirmelerini sağladık. Engelli vatandaşlarımız bizim kıymetlimiz. Bir gün değil, her gün yanlarındayız” dedi.  

Bursa Fetih Müzesi’nde engeller kaldırıldı