Bursa derbisi Frutti Extra Bursaspor’un

featured
service

ING Basketbol Süper Ligi’nin 7’nci haftasında iki Bursa takımını karşı karşıya getiren maçta gülen taraf TOFAŞ’ı deviren Frutti Extra Bursaspor oldu.

BURSA (İGFA) – Maçta ilk sayı Frutti Extra Bursaspor’dan Alerik Freeman’ın serbest atışından geldi. TOFAŞ ise ilk sayılarına 2 dakika geçtikten sonra Muhsin’in smacıyla ulaştı. Frutti Extra Bursaspor’un hücumlardan boş dönmesi sonucu Cook’un basketiyle 6.30’da skor 7-7’de eşitlendi. Bu dakikadan itibaren ise Yeşil Beyazlılar 7-0’lık bir seriyle ilk çeyreğin bitimine 4.50 dakika kala skoru 14-7’ye getirince TOFAŞ Başantrenörü Hakan Demir mola aldı.

Mola dönüşünde Frutti Extra Bursaspor rüzgarı esmeye devam ederken, TOFAŞ ise maça Berk Uğurlu ile tutunmaya çalıştı. Mavi Yeşilliler farkı eritmek için baskısını artırsa da Frutti Extra Bursaspor pota altı ve serbest atışlardan sayılar bulmaya devam etti. İlk yarın son saniyelerinde toparlanan Simmons ile pota altında sayıyı buldu. İlk çeyrek Frutti Extra Bursaspor’un 23-22’lik üstünlüğüyle sonuçlandı.

 

TOFAŞ İLK KEZ ÖNE GEÇTİ

İkinci çeyreğe ise Paco Cruz’un basketiyle başlana TOFAŞ, karşılaşmanın başından beri ilk kez öne geçti. (23-24) Çeyreğin ortalarına kadar iki takım da hücumlardan boş dönerken, Frutti Extra Bursaspor Andrews’ın üçlüğüyle 4.44’te farkı 5’e çıkardı. (33-28) Devreye 3.39 dakika kala Muhsin’in bloğuyla hareketlenen TOFAŞ’ta Cook’un basket faulü Mavi Yeşillileri öne taşıdı. (35-36) Frutti Extra Bursaspor ise bu basket faule Andrews’ın üçlüğüyle yanıt verdi. (38-36) Yeşil Beyazlılarda Andrews’a yeni bir üçlükle eşlik eden isim Needham olunca, TOFAŞ yine molaya gitti. (41-36) Periyodun sonunda ekstra bir motivasyonla oynayan Frutti Extra Bursaspor Freeman’la bulduğu basketle farkı çift haneye taşıdı. (50-39) Yiğit’in basketlerinin ardından Yeşil Beyazlılar soyunma odasına 50-41’lik avantajıyla gitti.

NEEDHAN ŞOV YAPTI

İkinci yarıya ise Muhsin Yaşar’ın serbest atıştan kazandırdığı basketiyle ilk sayıyla başlayan TOFAŞ oldu. Frutti Extra Bursaspor ise rakibi önünde diri basketbolunu sürdürürken, gecenin başarılı isimlerinden Freeman’ın üçlüğü farkı 13’e çıkardı. (55-42) Karşılıklı basketlerle geçilen bölüm sonunda televizyon molasına çeyreğin bitimine 4.38 kala gidilirken, skorboardda 63-50 Frutti Extra Bursaspor üstünlüğü vardı. Mola dönüşünden de gecenin yıldız isimlerinden Needhan’ın şovunu izledi tüm basketbol severler.  TOFAŞ periyot sonundaki çabası farkı tek hanelere indirirken, final çeyreğine 71-62’lik Frutti Extra Bursaspor üstünlüğüyle gidildi. 

BERK’İN KAÇAN ÜÇLÜĞÜ

Son çeyreğin ilk basketi ise Hayes’ten geldi. (73-62) Periyodun başında üst üste boş hücumlar veren ve sayı fırsatlarını tepen Frutti Extra Bursaspor’un hatalarını iyi değerlendiren TOFAŞ, Shepherd’ın üçlüğüyle farkı 4 sayıya kadar indirmeyi başarınca, Yeşil Beyazlıların Başantrenörü Dusan Alımpijevic mola aldı. (73-69) Frutti Extra Bursaspor moladan Freeman’ın üçlüğüyle döndü. (76-69) Berk Uğurlu’nun kaçırdığı üç sayılık atış ise adeta çeyreğin kırılma anı oldu. Boş dönen hücumun ardından TOFAŞ momentumunu kaybetti. Frutti Extra Bursaspor ise ekstra bir motivasyona maça tutunurken karşılaşmayı da 87-75 önde tamamladı.

Karşılaşmanın en skorer oyuncusu Frutti Extra Bursaspor’dan 27 sayıyla Freeman oldu. TOFAŞ’tan Berk Uğurlu ise 20 sayı kaydetti.

 

Bursa derbisi Frutti Extra Bursaspor’un