Bursa Büyükşehir’de hizmet içi etkili iletişim

featured
service

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 planlı eğitim programında yer alan ‘Etkili İletişim ve Motivasyon Eğitimi’, Büyükşehir ve ilçe belediyelerinden gelen personelin katılımıyla belediye meclis salonunda gerçekleştirildi.

BURSA (İGFA) – Personelin ‘mesleki, mevzuat ve teknik eğitimler dışında’ kişisel gelişimine katkı sağlaması ve motivasyonunun artırılması amacıyla düzenlenen eğitim, Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kudret Armağan tarafından verildi. Armağan; toplumlar gibi kurumların da araçları, iş yaşamına bakış açıları, değerleri, ilkeleri, kendilerine özgü nitelikleri olduğunu söyledi.

Bir işletmenin tüm çalışanları tarafından paylaşılan inanç, anlayış ve kurallar bütününün kurum kültürünü oluşturduğunu dile getiren Armağan, teorik anlatımın yanında pratik uygulamalarda oldukça ilgi topladı. Eğitimde Armağan; bilgi verme, inandırma, düşündürme, düşünme, hissettirme, talep etme, etkileşim içerisinde olma, ifade etme gibi birçok eylemin iletişim alanına dahil olduğunu ifade etti.

Armağan, eğitimde ‘kendini tanımak, kendini açmak ve doğru ifade etmek, karşıdakini etkin ve ilgili dinlemek, empati kurabilmek, hoşgörülü ve önyargısız olmak, eleştirilere karşı açık olmak, beden dili, göz kontağı, hitap, ses düzeyi gibi’ konuları ele aldı.

Bursa Büyükşehir’de hizmet içi etkili iletişim