Bursa Büyükşehir, Yenişehir’in muhtarlarıyla buluştu

featured
service

Bursa’da demokrasinin uç beyleriyle periyodik buluşmalar gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yenişehir’in 71 mahalle muhtarıyla bir araya gelerek fikir ve görüşlerini dinledi.

BURSA (İGFA) Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından mahallelerin ihtiyaç ve sıkıntılarını birinci ağızdan dinlemek ve hızlı çözüm üretmek amacıyla düzenlenen ‘Muhtarlar Buluşması’ programları Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve İnegöl’ün ardından Yenişehir ilçesiyle devam etti.

Yenişehir Belediyesi Şehir Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’ndeki toplantıya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ufuk Ay, Yenişehir Muhtarlar Derneği Başkanı Orhan Yıldız ve ilçedeki muhtarlar katıldı.

Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ’de görevli bürokratlar ile Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinin genel müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda, bütün muhtarlar tek tek dinlendi. Muhtarlar şikayet, öneri, dilek ve temennileri tek tek not alırken, kısa-orta ve uzun vadede yapılacak çalışmalarla ilgili planlama yapıldı. Yenişehir’de gün boyu çeşitli incelemelerde bulunarak esnafı ziyaret ederek onları dinlediklerini belirten Başkan Aktaş, günün sonunda da muhtarlarla kapsamlı bir Yenişehir değerlendirmesi yaptıklarını anlattı. “Sorunları tek tek konuştuk, gerekli notlarımızı aldık” diyen Aktaş, “2021’de neler yaptık, 2022’de neler yapacağız onları istişare ettik. Programa katılan tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın da Türkiye’nin birçok şehrinde doğalgaz yokken Yenişehir’in kırsal 5 mahallesinde doğalgaz olduğunu hatırlatarak, önümüzdeki yıl doğalgaz ağının daha da genişleyeceğinin müjdesini verdi. Muhtarlar Buluşması’nın 5’incisinin Yenişehir’de düzenlendiğini ifade eden AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ufuk Ay da Büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarafından gerekli her türlü yatırımın yapıldığını hatırlatarak, her zaman muhtarların yanında olduklarını vurguladı.

Bursa Büyükşehir, Yenişehir’in muhtarlarıyla buluştu