Bursa Belediyeler Birliği Afyon’da buluştu

featured
service

Bursa Belediyeler Birliği tarafından üye belediyelerin, başkan, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve belediye personeline yönelik düzenlenen kış dönemi hizmet içi eğitim semineri Afyonkarahisar’da gerçekleştirildi.

BURSA (İGFA)- Birlik üyesi 17 ilçe belediyesinden yaklaşık 200 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen seminerin açılışında konuşan Bursa Belediyeler Birliği Başkanı ve Osmangazi Belediye Başkanı  Mustafa Dündar, “Türkiye’de vatandaşın birebir devletle muhatap olduğu yerlerin başında belediyeler geliyor. Bursa Belediyeler Birliği olarak, vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için, yine kendimizle yarışıyoruz. Düzenlemiş olduğumuz bu seminerlerin bir diğer önemli noktası da, arkadaşlarımızın bir araya gelerek tanışıp kaynaşmalarına, bilgi ve tecrübelerini birbirleriyle paylaşma fırsatı bulmasıdır” diye konuştu.

Seminerde bir konuşma yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ““Belediyeler, merkezden kırsala ayrım yapmaksızın, vatandaşlarımıza hizmet üreten kurumlar. Temizlik, yol, altyapı, üstyapıdan sosyal yardım ve faaliyetlere kadar her türlü aktiviteyi gerçekleştiren kurumlar. Bu çalışmaları gerçekleştirirken karşılaşılan mevzuat değişiklikleri, uygulamalarda karşılaşılan sıkıntılar ve çözümleri, bu tür eğitim programları ile aşılmış oluyor” dedi.

İki gün süren mevzuat bilgilendirme seminerinde, Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Halil İbrahim Azak, Ortak İş ve Proje Yapımı, TBB Avukatlarından Yasemin Sezgin, ‘Belediye Başkanı ve Meclis Üyelerinin Görev Yetki ve Sorumlulukları’, Türkiye Barolar Birliği Uzmanları Abdülkadir Beyribey ve Hasan Korucu da ‘Teşvikler ve Malzeme Alımları’ ile ilgili konularda bilgiler verdi.

Bursa Belediyeler Birliği Afyon’da buluştu