Bugün Akyurt’un günü: Festival havasında geçecek

featured
service

12 Ha­zi­ran 2022 ta­ri­hin­de Ak­yurt Kül­tür Parkı’nda ya­pı­la­cak olan Ak­yurt­lu­lar Der­ne­ği 1. Yö­re­sel Yemek Ya­rış­ma­sı’nda stand­lar açı­la­cak, yö­re­sel sa­nat­çı­la­rın şar­kı­la­rı­nı ses­len­di­re­ce­ği et­kin­lik adeta fes­ti­val ha­va­sın­da ger­çek­leş­ti­ri­lecek.

Ak­yurt­lu­lar Der­ne­ği ta­ra­fın­dan ilki ger­çek­leş­ti­ri­lecek olan ya­rış­ma­ya kısa süre içe­ri­sin­de yak­la­şık 60 kişi baş­vu­ru­da bu­lun­du. Yemek ya­rış­ma­sı­nın yanı sıra et­kin­lik­te yö­re­sel ürün­le­rin ta­nı­tı­la­ca­ğı stant­lar­da yer ala­cak. Ak­yurt’a özgü ye­mek­le­rin ya­nın­da, va­tan­daş­la­rın el işi, takı gibi el emeği ürün­le­ri­ni ser­gi­le­ye­ce­ği stant­lar­da ürün­ler sa­tı­şa su­nu­la­cak.

“BUGÜN AK­YURT’UN GÜNÜ’
Ak­yurt’un yanı sıra çevre il­çe­ler­den de prog­ra­ma ka­tı­lım bek­le­dik­le­ri­ni söy­le­yen Ak­yurt­lu­lar Der­ne­ği Baş­ka­nı Sa­dul­lah Çift­ci yö­re­sel sa­nat­çı­la­rın da şar­kı­la­rı­nı ses­len­di­re­ce­ği­ni be­lir­te­rek Ak­yurt­lu­la­ra güzel bir gün ya­şat­mak is­te­dik­le­ri­ni ifade etti. Çift­ci, “Bugün Ak­yurt’un ve Ak­yurt­lu­la­rın günü ola­cak, hem­şe­ri­le­ri­mi­zin tar­ha­na, şe­kar­pa­re, tan­dır bö­re­ği gibi il­çe­mi­ze özgü ye­mek­le­ri­ni ser­gi­le­ye­ce­ği stant­lar açı­la­cak. Üc­ret­siz sun­du­ğu­muz stant­lar­da ay­rı­ca el emeği ürün­le­ri de ser­gi­le­ne­rek sa­tı­şa su­nu­la­cak. Bu ilk et­kin­li­ği­miz örnek teş­kil edecek ve önü­müz­de­ki yıl­lar­da el ele ve­re­rek ge­liş­tir­mek adına çaba sarf ede­ce­ğiz” diye ko­nuş­tu.
Et­kin­li­ğin fes­ti­val ha­va­sın­da ge­çe­ce­ği­ni dile ge­ti­ren Çift­ci, Ak­yurt Halk Eği­tim Mer­ke­zi’ndeki öğ­ren­ci­le­rin yanı sıra Ke­çi­ören Be­le­di­ye­si Emek­li­ler Plat­for­mu üye­le­ri­nin de halk mü­zi­ği ses­len­di­re­ce­ği­ni söz­le­ri­ne ek­le­di. Et­kin­lik 12 Ha­zi­ran’da Ak­yurt Kül­tür Parkı’nda Saat 12:30’da baş­la­ya­cak. Yemek ya­rış­ma­sın­da jü­ri­nin de­ğer­len­dir­me­si son­ra­sı de­re­ce­ye gi­ren­le­re de altın ödülü ve­ri­lecek.

Bugün Akyurt’un günü: Festival havasında geçecek