BTSO medikal sektörünün önerilerini iletti

featured
service

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) sektörlerde yaşanan sorunlara çözüm üretmek adına çalışmalarını sürdürüyor.

BURSA (İGFA) – BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, toplum sağlığı ve ülke ekonomisi açısından stratejik bir öneme sahip olan tıbbi cihaz ve medikal sektörünün sorunlarını yakından takip ettiklerini belirterek, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile geldikleri toplantıda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte tıbbi cihaz ve medikal sektöründe yaşanan sıkıntıları ve çözüm önerilerimizi paylaştıklarını anlattı.

Pandeminin ilk gününden bu yana gerek fiziki gerekse de dijital ortamda yüzlerce istişare toplantısı gerçekleştiren BTSO, son olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Medikal Meclisi Başkanı Levent Mete Özgürbüz’ün katılımıyla tıbbi cihaz ve medikal sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın yanı sıra BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Gülmez, BTSO Sağlık Konseyi Başkanı Erol Kılıç, BTSO Meclis Üyeleri Ehet Taştan ve Kadri Örtmen, 60. Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Kemal Terzi ve Komite Üyesi Mehmet Ercüment Dai’nin de katıldığı toplantıda BTSO 60. Meslek Komitesi tarafından sektörün öncelikli beklentileri doğrultusunda hazırlanan 6 maddelik öneri paketi ele alındı.

Öneri paketinde medikal sektör firmalarının kamu ve üniversite hastaneleriyle yapmış oldukları sözleşmelerde fiyat farkı iyileştirilmelerin yapılması, kira ödemeleri konusunda yasal bir düzenleme yapılması, vergi borçlarının ve kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması, sektörün bankalardan kullanmış oldukları kredilerin taksit ödemelerinin uzatılması, yurt dışı fuar ve tıp kongrelerine yönelik KOSGEB veya Ticaret Bakanlığı’nca sağlanan destek oranlarının artırılması ve Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) rakamlarının yıllık enflasyon oranında güncellenmesi konuları yer aldı.

SEKTÖRÜN TALEPLERİ BAKAN NUREDDİN NEBATİ’YE İLETİLDİ

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, tıbbi cihaz sektörünün toplum sağlığı ve ülke ekonomisi açısından stratejik bir öneme sahip olduğunu belirterek, “Tıbbi cihaz ve medikal sektöründe yaşanan sıkıntıları ve çözüm önerilerimizi paylaştık. Sayın Bakanımız gündeme getirdiğimiz konulara son derece olumlu yaklaştı. Birikmiş kamu alacaklarının ödenmesi konusu başta olmak üzere sektörümüzün ihtiyaçları doğrultusunda kısa sürede çözüm odaklı adımlar atılmasını bekliyoruz” dedi.

BTSO medikal sektörünün önerilerini iletti