BTP’den Diyanet’e: “Yeni sistem haram mı, helal mi?”

featured
service

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Diyanet İşleri Başkanlığı’na, “dövize endeksli kur korumalı TL vadeli mevduat sistemi çerçevesinde hesaba yatırılan paradan elde edilen gelir helal midir, bu konuda nas var mıdır” diye sordu.

ANKARA (İGFA) – Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Youtube kanalında yaptığı yayında Pazartesi gecesi dövizde yaşanan düşüşe ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “Piyasaya yerli biri tarafından en az 40 milyar dolara sürüldü” açıklaması sorulan BTP lideri Baş, sözlerinin arkasında olduğunu belirtti.

“Merkez Bankası 12 TL’den beri dolar 14 TL’ye geçmesin diye piyasaya 6.5 milyar dolar döviz sürdü” diyen Hüseyin Baş, “Bankacılar Birliği Başkanı ‘1 milyar dolar para satıldı’ dedi. Yani 1 milyar dolarla 18 liradan 12 liraya indi. Böyle bir şey mümkün değil. 6.5 milyar dolarla sen bunu 12’de tutamadın ve 18’e çıktı, ama sen 1 milyar dolar daha sattın ve bu para 11 milyar liraya düştü. En az 40 milyar dolar piyasaya döviz girecek ki böyle bir düşüş olabilsin. Bu bir matematik. Bunu da hiç kimse inkâr edemez. Bunun dışında da bir şey ortaya atan tamamen hikâye uyduruyordur” ifadelerini kullandı.

Piyasa 40 milyar dolar sürüldü açıklamasıyla birlikte bazı sorular da sorduğunu ifade eden Hüseyin Baş, “Bu parayı kim piyasaya sürdü? Ben bunu merak ediyorum. Bu parayı piyasaya süren kişi bu parayı nereden buldu? 40 milyar dolar bir devlet parası. Bugün birçok irili ufaklı devletin kasasında bu kadar para yok hatta net rezerv olarak biz de bile bu para yok. Başka ne sorduk? Bu adam bu parayı ne zaman geri çekecek? Şimdi işin mihenk taşı burası” diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan faiz konusunda yaptığı “Nas var” açıklamalarını da değerlendiren Hüseyin Baş, hükümetin son adımı hakkında Diyanet’e haram mı, helal mi sorusunu soracaklarını ifade etti.

“Dinsel istismar kavramı sevdiğim bir kavram çünkü istismar suçunun devrede olduğu bir kavram” diyen Baş, “Siz kalktınız, ‘Faiz haram, bu konuda nas var. Benden başka bir şey beklemeyin’ diye diye bugün ülkedeki herkesi faize mahkûm ettiniz. Hani haram, hani helal? Herkesi faize teşvik ediyorsunuz ve bütün evlere faiz parası sokuyorsunuz. Hani sen bunu nastan dolayı yapıyordun? Hani ayet vardı? İlk defa burada açıklıyorum. Diyanet İşleri Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı’na başvuracağız ve şunu soracağız. 21 Aralık günü Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca yapılan açıklamayı aynen aldık ve ‘Döviz endeksli kur koruma TL Vadeli Mevduat Sistemi duyurulmuştur. Bu sistem çerçevesinde hesaba yatırılan paradan elde edilen gelir helal midir, bu konuda nas var mıdır?’ şeklinde Diyanet İşleri Başkanlığı’na resmi bir soru soracağım. Bu helal mi? Biz bu işi helal haram diye yapıyorsak bunu yapamazsın kardeşim. Yok eğer sen bu işi, ‘ben devlet yönetiyorum’ diye yapıyorsan o zaman bu dini istismar edemezsin. Vatandaşımızın kandırılmasına, sömürülmesine ben gerçekten dayanamıyorum” diye konuştu.

BTP’den Diyanet’e: “Yeni sistem haram mı, helal mi?”