Bosna Hersek heyetinden Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’a ziyaret

featured
service

Bosna Hersek İslam Birliği Reisu’l Uleması Husein Ef. Kavazoviç, beraberindeki heyet ile birlikte Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’ı ziyaret etti.

Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)
Bosna Hersek İslam Birliği Riyasetinin Türkiye ziyareti kapsamında Mardin’e de giden heyette Bosna Hersek İslam Birliği Reisu’l Uleması Husein Ef. Kavazoviç, Gorajde Müftüsü ve Tercüman Remzija Ef. Pitiç, Sabor Meclisi Eski Başkanı Hasan Çengiç, Reisu’l Ulema Özel Kalem Müdürü Rıfat Fetiç, Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Avrasya Ülkeleri Daire Başkanı Vekili Salih Gör ve Mardin İl Müftüsü Ali Hayri Çelik de yer aldı.

Heyetin ziyaret ettiği Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek heyete şehirle ilgili bilgiler verdi. Bosna Hersek vatandaşlarına kardeş gözüyle baktıklarını ifade eden Vali Demirtaş, ‘”Türkiye Cumhuriyeti kuruluşundan bu yana Bosna Hersek ile iyi ilişkiler içerisinde bulunuldu. Dayanışma ve işbirliği içerisinde ortak attığımız adımlar var. Mardin’de olduğu gibi Bosna Hersek’te de tarihi mekânların sayısı fazla. İlimizde farklı din ve medeniyetten insanlar hep bir arada yaşamış. Tarım ve turizm ile ön plana çıkıyoruz. Ürün verimliliği ve ihracat rakamlarımız yükselişte bu da bizleri memnun ediyor’’ diye konuştu.

Bosna Hersek İslam Birliği Reisu’l Uleması Husein Ef. Kavazoviç ise, Mardin’e hayran kaldıklarını ve Mardin Valisi Demirtaş’ın kendilerini kabulünden ve ggösterdiği alakadan dolayı mutlu olduklarını söylerken, “Tarihten bu yana birçok İslam medeniyeti burada hüküm sürmüş. Çok verimli topraklara sahip bir coğrafyaya kurulmuş Mardin. Türkiye ve Bosna Hersek’in her zaman yakın ilişkileri olmuştur. Türkiye’nin desteklerini hep yanımızda hissediyoruz” dedi.  

Bosna Hersek İslam Birliği Reisu’l Uleması Husein Ef. Kavazoviç, Vali Demirtaş’ı Bosna Hersek’e davet etti.

Bosna Hersek heyetinden Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’a ziyaret