BMKO, Bursa’nın yeni markası olacak

featured
service

Bursa Matbaacılar ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası (BMKO) Başkanı İsmail Akar; 2021 yılı ve pandemi süreci ilgili sektörel değerlendirmelerde bulundu.

BURSA (İGFA) – Bursa Matbaacılar ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası (BMKO) Başkanı İsmail Akar, pandemi sürecinin özellikle 2020 ve 2021 yıllarında yaşanan kapanmalar dolayısıyla matbaa ve kırtasiye sektörü ile esnafı da olumsuz etkilediğini belirtti.

Kitap basımından kırtasiye ürünlerine kadar birçok alanda hizmet veren sektörün, pandemi sürecinde alınan kapanma kararlarından olumsuz etkilendiğini ifade eden Başkan Akar, “Sektör olarak hükümetten önemli beklentiler içerisindeyiz. İlk beklentimiz, matbaa ve kırtasiye sektöründe KDV ile birlikte vergi oranlarında ciddi indirimdir. Her ne kadar yapılandırma ile bazı sorunlar aşılmış gibi görünüyor olsa da, SGK ve Vergi taksit ödemeleri esnafımız tarafından gerçekleştirilememektedir. Ve yine çoğu esnafımız kiraları ile çalışan ücretlerini ödeyememektedir. Ortalama 6 aylık çek ve senet gibi uzun vadeli evraklar ile iş yapan esnafımızın, 2021 kış aylarında yaşadığı mağduriyeti 2022 yılı itibariyle yaşamaması için tüm Milletvekillerimiz başta olmak üzere Ticaret Bakanlığı’ndan, Sanayi Bakanlığından, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan pozitif adımlar bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde 2022 yılı Mayıs ayında Bursa’da, ‘Matbaa ve Kırtasiye Sektör Çalıştayı’ gerçekleştirilmesi için ilk adımları attık” diye konuştu.

YENİ MARKA “BMKO”

Türkiye’nin matbaa ve kırtasiye hususunda önemli bir ekonomiye sahip olduğunu ifade eden Bursa Matbaacılar ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası (BMKO) Başkanı İsmail Akar, kâğıt üretimini yeniden millileştirmek zorunda olduklarını söyledi. “Matbaa ve Kırtasiye sektörü, Türkiye’nin olmazsa olmaz sektörüdür” diyen Başkan Akar, “Sektörde ithal yerine yerli ve milli markaların gücünü artırmak için sektör esnafını güçlü tutmak zorundayız. Bu minvalde sektör olarak öncelikli isteğimiz, kamu hizmet alımlarında Bursa matbaa ve kırtasiyecilerinin öncelikli kılınmasınıdır. Bursa’nın yeni markası ‘BMKO’ olmakla, matbaa ve kırtasiye sektörüne kent dinamiklerinin daha fazla destek vermesini bekliyoruz” dedi.

Öte yandan Bursa esnafının 2022 yılından umutlu olduğunu ifade eden Başkan Akar, esnafın zor günleri aşarak adımları birlik ve beraberlik içerisinde atacağına inancının tam olduğunu söyledi.

 

BMKO, Bursa’nın yeni markası olacak