Birlik süt üreticisinin yüzünü güldürdü

featured
service

Akyurt Süt Üreticileri Birliği’nin faaliyete başlamasının ardından süt üreticisinin yüzü güldü. Birliğin kurulmasının ardından üreticinin pazarlama sıkıntısına son verdikleri ifade eden Akyurt Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Çınar, “Günlük 1,5 ton süt topluyoruz, talep ise her geçen gün artmaya devam ediyor” dedi.

Ak­yurt İlçe Gıda Tarım ve Hay­van­cı­lık Mü­dü­rü M. Beşir Sun­gur daha önce yap­tı­ğı açık­la­ma ile Süt Üre­ti­ci­le­ri Bir­li­ği’nin il­çe­de ku­ru­la­ca­ğı müj­de­si­ni ver­miş­ti. Ara­dan geçen süre içe­ri­sin­de Süt Bir­li­ği’nin ku­ru­luş aşa­ma­sı ta­mam­la­na­rak fa­ali­ye­te geçti. Üre­tim ve pa­zar­la­ma so­ru­nu­nu or­ta­dan kal­dır­mak ve de­ğe­ri üze­rin­den alım ya­pıl­ma­sı­nı sağ­la­mak ama­cıy­la ku­ru­lan Ak­yurt Süt Üre­ti­ci­le­ri bir­li­ği günde 1,5 ton ci­va­rın­da süt top­la­ma­ya baş­la­dı. Kızık Ma­hal­le­si’nde ku­ru­lan tank ise kısa sü­re­de ye­ter­siz kaldı. Süt Üre­ti­ci­le­ri Bir­li­ği Baş­ka­nı Ahmet Çınar ba­kan­lık­tan 2 ton­luk bir tank ta­le­bin­de bu­lun­duk­la­rı­nı ifade etti.

“TALEP ARTTI”
Üre­ti­ci sa­yı­sı­nın ve süt ineği po­pü­las­yo­nu­nun her geçen art­tı­ğı­nı söy­le­yen Çınar, “Üre­ti­ci, bir­lik ile be­ra­ber sü­tü­nü pa­zar­la­ya­bi­le­ce­ği ve gü­ve­ne­bi­le­ce­ği bir ku­ru­ma dahil oldu. Gün­lük 1 buçuk ton süt top­lu­yo­ruz ve bu rakam art­ma­ya devam edi­yor. Ne kadar süt top­lar­sak top­la­ya­lım bunu pa­zar­la­aya­bi­lecek du­ru­ma sa­hi­biz, bu da üre­ti­ci­le­ri büyük öl­çü­de ra­hat­lat­tı. İnek sa­hi­bi olan­lar bu sa­yı­yı nasıl ar­tı­ra­bi­le­ce­ği­nin he­sa­bı­nı yap­ma­ya baş­la­dı, böy­le­lik­le süt veren hay­van­la­ra talep arttı” diye ko­nuş­tu.

“KA­YIT­LI ÜYE SA­YI­SI HER GEÇEN GÜN AR­TI­YOR”
Öde­me­le­rin de de­ğe­rin­den ya­pıl­dı­ğı­nı dile ge­ti­ren Çınar, “Şu anda yak­la­şık 45 üre­ti­ci­den süt top­lu­yo­ruz ve öde­me­si­ni de de­ğe­rin­de ya­pı­yo­ruz. 2 araç ve 2 kişi ile süt­le­ri­mi­zi top­la­ya­rak an­laş­ma sağ­la­dı­ğı­mız ku­ru­luş­la­ra ulaş­tı­rı­yo­ruz. Bu süreç içe­ri­sin­de üre­ti­ci­le­ri­miz­le de sü­rek­li is­ti­şa­re ha­lin­de­yiz ve ta­lep­le­ri­ni din­le­mek üzere de top­lan­tı­lar ger­çek­leş­ti­ri­yo­ruz. Tarım ve hay­van­cı­lı­ğın de­ğe­ri­nin her geçen gün art­tı­ğı gü­nü­müz­de çift­çi­le­ri­mi­ze sağ­la­nan bu ko­lay­lık il­çe­miz adına önem­li bir ge­liş­me. İler­le­yen sü­reç­ler­de üre­ti­ci sa­yı­sı ve inek sa­yı­sı­nın art­ma­sı ile bir­lik­te pa­zar­la­ya­bi­le­ce­ği­miz süt ka­pa­si­te­si daha da ar­ta­cak­tır. Ka­za­nan üre­ti­ci­le­ri­miz inek sa­yı­la­rı­nı ar­tı­rı­yor, bir­li­ği­mi­ze ka­yıt­lı üye­le­re de her geçen ye­ni­le­ri ek­le­ni­yor” dedi.

Birlik süt üreticisinin yüzünü güldürdü