Bir garip imar!

featured
service

Akyurt Büğdüz Kavşağı Şeyhler Yolu üzerinde arazisi bulunan vatandaş imar çalışmalarına tepki gösterdi.

“HAKSIZLIĞA UĞRADIM”

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan Akyurt Sanayi İmar Planı kapsamında yer alan arazisinin bilinçli olarak imar dışında bırakıldığını iddia eden bir vatandaş haksızlığa uğradığını ifade etti.Büğdüz Kavşağı, Şeyhler yolu üzerinde yola cephe arazisi bulunduğu ve arazisinin çevresinin imara açıldığını, ancak kendi arazisinin “Tarım Alanı” kapsamında imara açılmadığını belirten vatandaş, “Arazimin dört bir tarafı imara açılmış durumda, buna rağmen arazimin imara açılmaması ve tarım alanı olarak ifade edilmesi ortada bir haksızlık olduğunu gösteriyor” dedi.

“KİŞİYE GÖRE İMAR YAPILIYOR”

Kişiye göre imar çalışması yapıldığını iddia eden ve isminin açıklanmamasını isteyen vatandaş, “1. Etapta yapılan imarda binlerce dönüm tarım arazisi heder edilirken, ikinci etap sanayi bölgesinde de halen tarım yapılan ve imarla ilgisi bulunmayan yerler imara açıldı. Arazimin ise dört bir tarafı imara açılmış durumda, arazimin plan dışına bırakılması, çevresinin imara açılması, yine çevresinde sanayi kuruluşlarının bulunması, araziye tarım alanı görüşü verilmesi, ortada bir haksızlığın olduğunu ve kasıt olduğunu gösteriyor.” dedi.

İMARSIZ ALANLARDA FABRİKA İNŞA EDİLİYOR

Planı onanmayan, imar tapusu verilmeyen tarlalara fabrikalar inşa edildiğini belirten vatandaş, “İmarsız alanlara fabrika yapılmasına göz yumanlar, tarımdan görüş almışları mı? İmar masa başından çiziliyor ve itirazlar masa başında karara bağlanıyor.” dedi.Ayrıca, vatandaş, konu ile ilgili muhatap bulamadığını da sözlerine ekledi. Vermiş olduğu itiraz dilekçesine ise red cevabı verildiğini belirtti.
335
Bir garip imar!