Bindallı kursu başladı

featured
service

Ak­yurt Halk Eği­tim Mer­ke­zi ve Ak­yurt­lu­lar Der­ne­ği’nin iş­bir­li­ği ile Ak­yurt’ta bin­dal­lı kursu baş­la­dı. 13 kur­si­yer ile baş­la­yan kursa kayıt olmak is­te­yen­ler hala baş­vu­ru­da bu­lu­na­bi­li­yor.

Ak­yurt Der­nek bi­na­sın­da devam eden kur­sun öğ­re­ti­ci­si Başak Güney, il­çe­nin ge­le­nek­sel bin­dal­lı ör­nek­le­ri­ni in­ce­le­ye­rek yola ko­yul­duk­la­rı­nı söy­le­di. Güney, “Kur­si­yer­le­ri­mi­ze temel kadın ka­lıp­la­rı, temel dikiş aşa­ma­la­rı ve elde maraş işi tek­nik­le­ri­ni öğ­re­te­rek el emeği iş­le­me­le­re baş­la­dık. Elde et­ti­ği­miz mo­tif­le­re göre bir­kaç model ile bin­dal­lı­la­rı­mız or­ta­ya çık­mış ola­cak” diye ko­nuş­tu.

En eski bin­dal­lı mo­de­li­ni­ ilçe sa­kin­le­rin­den Mü­nev­ver Çak­mak’tan temin et­tik­le­ri­ni söy­le­yen Der­nek Baş­ka­nı Sa­dul­lah Çift­ci ise, “70 yıl­lık bir bin­dal­lı, bu­gü­ne kadar mu­ha­fa­za edi­le­bi­li­miş, bu kursu aç­ma­mız­da bizi de teş­vik etti. Ta­ri­hi­mi­zin, ge­le­nek­le­ri­mi­zin gün yü­zü­ne çık­ma­sı için de­ğer­le­ri­mi­zin mu­ha­fa­za­sı da ol­duk­ca önem­li. İlk etap­ta 20-30 ci­va­rın­da im­kan­la­rı­mız öl­çü­sün­de bin­dal­lı­la­rı­mı­zı or­ta­ya çı­ka­ra­ca­ğız. Dü­ğün­le­ri­miz­de gi­yi­le­bil­me­si için üc­ret­siz ema­net ola­rak tes­lim ede­ce­ğiz. Kurs­la­rı­mız­da 3-4 etap şek­lin­de devam edecek” dedi.

Bindallı kursu başladı 1
Bindallı kursu başladı 2
Bindallı kursu başladı