Bilecik Pazaryeri’nde şerbetçiotunun alım fiyatı belirlendi

featured
service

Türkiye’de sadece Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde yetiştirilen Endüstrisel bitki şerbetçiotunun fiyat belirleme toplantısı Küçükelmalı Tabiat Parkında gerçekleşti.

Pazaryeri Gündem / BİLECİK (İGFA) – Pazaryeri ilçesine ve ülke ekonomisine 15 milyon katkı sağlayan şerbetçi otunun ilçede 400’ e yakın üreticisi bulunurken bin 800 dekar alanda üretimi gerçekleştiriliyor.

Şerbetçiotu fiyat belirleme toplantısına Bilecik Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, Pazaryeri Kaymakamı Ferhat Altay, Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş, Pazaryeri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serdar Sert, Pazaryeri Ziraat Odası başkanı Harun İphar, OTGÜL Koop başkanı Zafer Kozpınar, İl Genel Meclis üyeleri Alaattin Emral, Mehmet Bulat Tarbes firması yetkilisi İlker Bağcı katıldı.

Şerbetçi otu üreticilerinin maliyet hesapları görüşülmesi ile başlayan toplantı ürün cinsinde Aroma 28 TL, Brewers Gold , Ege, Erciyas ve Pazaryeri 27 TL TL olarak belirlendi.

Pazaryeri Ziraat Odası Başkanı Harun İphar, belirlenen fiyat çok yeterli olmadığını öne sürerek, çiftçileri ve üreticileri az da olsa rahatlatacağını söyledi. Maliyetlere bakıldığında yüzde 300 artan ürün maliyetin olduğunu kaydeden İphar, “Belirlenen fiyat ise yüzde 80’e tekabül ediyor” dedi.

Pazaryeri Kaymakamı Ferhat Altay ise, bu sene bereketli olursa hem üreticilerin, hem de üreticilerin kazanacağını belirtirken, Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, toplantının çiftçilere hayırlı olmasını diledi. 

Bilecik Pazaryeri'nde şerbetçiotunun alım fiyatı belirlendi 1

Bilecik Pazaryeri’nde şerbetçiotunun alım fiyatı belirlendi