1. Haberler
  2. Yerel
  3. Bilecik Jandarma’dan Kadınlara Şiddetle Mücadele Eğitimi

Bilecik Jandarma’dan Kadınlara Şiddetle Mücadele Eğitimi

featured
service

Bilecik İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği, kadınların şiddetle mücadele konusunda bilinçlenmesine katkı sağlamak amacıyla önemli bir bilgilendirme etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlik, Bilecik Belediyesi Kadın Kooperatifinde çalışan 12 kadın ile Yeniköy Halk Eğitim Merkezi’nde kurs gören 17 kadına yönelik düzenlendi.

Etkinlikte, 6284 sayılı Aile İçi Şiddet ve Kadınlara Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında kadınların yasal hakları ve başvurabilecekleri koruma önlemleri detaylı şekilde aktarıldı. Ayrıca, şiddet mağduru olmamaları için uygulanabilecek yollar ve başvuru süreçleri hakkında bilgi verildi.

KADES Uygulaması Tanıtıldı

Kadın Destek Uygulaması (KADES) hakkında yapılan bilgilendirmede, uygulamanın şiddet mağduru kadınlara anında yardım sağlayan bir araç olduğu vurgulandı. Uzmanlar, KADES’in acil durumlarda kadınların güvenlik güçlerine hızlıca ulaşmasını sağladığını belirterek uygulamanın hayat kurtarıcı önemine dikkat çekti.

Bilgilendirme etkinliğine katılan kadınlar, “Verilen bilgiler doğrultusunda daha güvende hissedeceğimizi düşünüyoruz. Bu tür eğitimlerin artırılması son derece önemli” diyerek yapılan çalışmaların kendileri için büyük bir fark oluşturduğunu ifade ettiler.

Bilecik Jandarma’dan Kadınlara Şiddetle Mücadele Eğitimi
Yorum Yap