Trendyol Süper Lig Şamil Ekinci Sezonu’nun 15. haftasında Beşiktaş, kendi sahasında Fenerbahçe’yi ağırladı. Tüpraş Stadyumu’nda oynanan ve büyük bir çekişmeye sahne olan derbi maç, ev sahibi Beşiktaş’ın 1-0’lık üstünlüğüyle sonuçlandı.
Mücadelenin tek golü, 73. dakikada Alex Oxlade-Chamberlain’den geldi. Bu galibiyetle Beşiktaş, puanını 25’e yükseltti. Fenerbahçe ise maç fazlasıyla 32 puanla 2. sıradaki yerini korurken, lider Galatasaray 35 puanla zirvedek yerini korudu.
15. hafta müsabakaları kapsamında Galatasaray, yarın saat 16:00’da Sivasspor deplasmanına konuk olacak.
Avrupa Arenasında Kritik Maçlar
Fenerbahçe, 11 Aralık Çarşamba günü UEFA Avrupa Ligi 6. hafta maçında İspanyol temsilcisi Athletic Bilbao’yu Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde ağırlayacak. Temsilcimiz, bu önemli karşılaşmada gruptaki kaderini belirlemek için sahaya çıkacak.
Beşiktaş ise 12 Aralık Perşembe günü deplasmanda Norveç ekibi Bodo Glimt ile karşı karşıya gelecek.