Bergama Serbest Bölge’de hedef 2024

featured
service

Bergama Serbest Sanayi Bölgesi’nin alt yapı çalışmaları hızlandı. Hedef 2024 yılında ilk fabrikanın makinelerinin çalışması ve üretimin başlaması.

İZMİR (İGFA) – Geçtiğimiz Pazartesi günü Bergama’da önemli bir görüşme gerçekleştirildi.

Bergama’nın Aşağıkırıklar Mahallesi’nde kurulan Batı Anadolu Serbest Bölge Kurucu ve İşletici A.Ş. (BASBAŞ) Ceo ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Faruk Güler, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’ya bir ziyarette bulundu. Belediye Binası’nda gerçekleşen görüşmede Bergama Serbest Bölgesi için yapılan çalışmalar ele alındı. Ulaşım, içme, kullanma suyu ve telekomünikasyon gibi alt yapı çalışmaları hızla yapılmaya başlanan Bergama Serbest Bölgesi (BASBAŞ) için istişarelerde bulunuldu.

Bergama Serbest Bölge'de hedef 2024 1

“SERBEST BÖLGE ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDA”

Bergama Serbest Bölgesi’nin kuruluş kararının yayınlanması ardından hummalı bir çalışma başladığına dikkat çeken Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Aşağıkırıklar mahallemizde 2,5 milyon metrekare alanda, ESBAŞ tarafından proje çalışmaları sürdürülen Batı Anadolu Serbest Bölgemiz fizibilite raporu Serbest Bölgeler Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğüne sunulmuştu. Daha sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 22 Şubat 2020 tarihinde Bergama’mıza yaptığı ziyarette Batı Anadolu Serbest Bölgesi’nin açılacağı müjdesini vermişti.  ESBAŞ CEO’su Sayın Faruk Güler ile birlikte o gün Cumhurbaşkanımızla görüşmüştük. Cumhurbaşkanımızın desteğini de alan BASBAŞ için çalışmalarımızı aralıksız sürdürmeye devam ettik. Ve nihayetinde 8 Eylül 2021 tarihinde Bergama’mız ekonomisi açısından tarihi bir gün yaşadık. Bu önemli günde, Bergama Batı Anadolu Serbest Bölgesi kararı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak Resmi Gazete’de yayımlandı. Bizim için 8 Eylül tarihi, yaptığımız çalışmaların, Ankara’daki görüşmelerimizin, gece gündüz demeden devam ettiğimiz çalışmaların meyvesinin olgunlaştığı gün demektir. Ve 8 Eylül 2021 tarihinden itibaren Bergama Serbest Bölgesi alt yapı çalışmaları için bir dönem başlamış oldu” dedi.

“HEDEF İLK FABRİKANIN 2024’DE DÜĞMEYE BASMASI, ÜRETİME BAŞLAMASI”

Batı Anadolu Serbest Bölgesi için alt yapı çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ve 2024 yılında ilk fabrikanın düğmeye basıp, üretime başlanmasının hedeflendiğini BASBAŞ Ceo ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Faruk Güler ile birlikte değerlendirdiklerini belirten Başkan Hakan Koştu, “Bergama’mız ekonomisinin lokomotifi Batı Anadolu Serbest Bölgemiz olacak. 20 bin kişi istihdam edilecek. İlçemizin gençleri çok önemli ve büyük bir istihdam alanına kavuşmuş olacak. 2024 yılından itibaren kadim şehrimiz Bergama’da işsizliği sorun olmaktan çıkaracağız” dedi.

Bergama Serbest Bölge’de hedef 2024