Belediye, Milli Eğitim ve Müftülük’ten işbirliği: Bilgi yarışması düzenlenecek

featured
service

Akyurt Belediyesi, Akyurt Müftülüğü ve Akyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ilçede bilgi yarışması düzenlenecek.

Akyurt İmam Hatipliler Derneği’nin talebi sonrasında Akyurt Belediyesi, Akyurt Müftülüğü ve Akyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü katkıları ile ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik bilgi yarışması düzenlenmesi kararlaştırıldı.

10-11-12 Mayıs 2022 tarihleri arasında Necip Fazıl Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek olan bilgi yarışması ile öğrencilerin Hz.Muhammed (S.A.V)’i tanıması, O’nu sevmesi ve milli ve manevi değerlerine bağlı nesil yetiştirilmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.

İlçe Müftülüğü aracılığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından konu ile ilgili kaynak kitap temin edilerek öğrencilerden kitapları okumaları istenecek ve bu doğrultuda da sorular yöneltilecek.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL

Dereceye girecek öğrencilerin ödülleri ise Akyurt Belediyesi’nce karşılanacak. Buna göre, ortaokul ve lise dalında birinci olan 3 öğrenci birer adet çeyrek altın, ikinci olan 3 öğrenci birer adet 1 gram altın, üçüncü olan 3 öğrenci ise birer adet 0,50 gram altın ile ödüllendirilecek.

Katılımcı okullara ortaokul dalında 10 okuldan toplam 30 öğrenciye ve Lise dalında 6 okuldan toplam 18 öğrenciye ise kırtasiye seti hediye edilecek.

Belediye, Milli Eğitim ve Müftülük’ten işbirliği: Bilgi yarışması düzenlenecek