BEBKA’nın Seedup girişimcileri yatırımcılarla buluşuyor

featured
service

Bursa – Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı BEBKA ve Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (Bursa TTO) iş birliğiyle ikincisi gerçekleştirilen SeedUP 2021 İnovatif Girişimcilik Programı’nda girişimciler, yatırımcılar ile bir araya gelerek iş fikirlerini anlattı.

BURSA (İGFA) – Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda çalışmalarını sürdüren BEBKA, Bursa TTO ile birlikte yürüttüğü SeedUP 2021 İnovatif Girişimcilik Programı kapsamında girişimcileri, iş fikirlerine can suyu sağlamak için yatırımcılarla buluşturarak Demo Day etkinliği düzenledi.

SEEDUP GİRİŞİMCİSİ 300 BİN DOLAR YATIRIM ALDI

Türkiye’nin girişimcilik ekosisteminin güçlendirilmesinde çok önemli bir eşikten geçtiğini söyleyen BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, StartupMarket’in hazırladığı Ekosistem 2021 3. Çeyrek Değerlendirme Raporu’una göre geçen yılın ilk 9 ayında ülkemizde 123 girişim yatırım alırken bu yılın aynı döneminde 203 girişim yatırım aldığını kaydetti. Böyle bir ivmenin yaşandığı dönemde, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimciliği geliştirmek gün geçtikçe önem kazanıdığını belirten Durak, “Bu çerçevede ilkini 2019 yılında Bursa TTO ile gerçekleştirdiğimiz SeedUP Programı’nda 14 girişimci, 10 ay boyunca 56 saat eğitim ve 110 saat mentorluk hizmeti aldı. 3 firmanın kuruluşu tamamlandı ve programa katılan girişimciler 1 Milyon TL’nin üzerinde satış gerçekleştirip, istihdama ve ihracata katkı sağlamaya başladı. Eskişehir ve Bilecik SeedUP Programı’nı da 15 girişimcinin katılımı ile yakın zamanda tamamladık. Bursa 2021 SeedUP İnovatif Girişimcilik Programı’nda 15 girişimcimize yönelik olarak 90 saat eğitim ve 160 saat mentorluk hizmeti sunduk ve girişimcilerimiz, iş fikirlerini yatırımcılara sunmak üzere Demo Day etkinliğine dâhil oldu. Etkinlik öncesi programa katılan bir girişimcimizin 300 bin dolar yatırım almış olması da bizi ayrıca mutlu etti” diye konuştu.

Durak, “bölgede girişimcilerin yolunun açılabilmesi için planlanan bir diğer projemiz olan melek yatırımcılık konusunda da farkındalık ve bilinirliğin artırılması için Melek Yatırımcı Akademisi’ni yakın zamanda hayata geçireceklerini müjdeledi.

BEBKA’nın Seedup girişimcileri yatırımcılarla buluşuyor