BBP Seçim Koordinasyon Merkezi’ne kurşun isabet etti. BBP Ankara İl Başkanı Alperen Kılıç’tan açıklama

featured
service

Akyurt’ta BBP Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) binasına kurşun isabet etti. Görgü tanıklarının ifadelerine göre dün gece Saat 02:00 sıralarında silah sesi duyuldu. Sabah SKM’yi açan partililer parti bayrağının delindiğini, kurşunun da binaya isabet ettiğini gördü.

Akyurt’ta partililerle bir araya gelen Ankara İl Başkanı Alperen Kılıç, “Süreç şeffaflıkla yürütülene kadar, sonucu net bir şekilde, her türlü izahtan vareste olarak, somut delillerle ortaya çıkana kadar sürecin takipçisiyiz. Bizi kurşun, mermi, adı ne olursa olsun herhangi bir şey bizi yıldırmaz” dedi. BBP İlçe Başkanı Mustafa Tüfekci ise balistik raporunun çıkmasının ardından detayları paylaşacaklarını açıkladı.

BBP, Seçim Koordinasyon Merkezi binasına isabet eden kurşun ve yerde bulunan mermi çekirdeği üzerine Akyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü inceleme başlattı. Olay üzerine BBP Ankara İl Başkanı Alperen Kılıç’ta Akyurt’ta partililerle bir araya geldi. Seçime iki gün kala böyle bir olayın yaşanmasının manidar olduğunu söyleyen Kılıç, “Dün gece saatlerinde menfur bir saldırı ile ilçe başkanlığımıza, partimiz, camiamız, rahmetli şehit liderimiz Muhsin Başkanımız, Sayın genel başkanımız hedef alınarak veya alınmayarak, gözetilerek veya gözetilmeyerek bir saldırı gerçekleştirildi” ifadelerini kullandı.

“SONUNA KADAR TAKİPÇİSİYİM”
“Failleri araştırılıyor, sonucu bulununa kadar hem il başkanı olarak hem avukat olarak sürecin sonuna kadar takipçisiyim” diyen Kılıç, “İlçe başkanımız burada, Ankara’mızın en iyi çalışan ilçelerimizden Akyurt İlçe Başkanlığımız, cumhur ittifakımızın içinde bulunuyor olmamız, seçim sathı mahallinde oluyor olmamız şu aşamada, seçime iki gün kala, böyle bir olayın gerçekleşmesini manidar buluyoruz. Sürecin sonuna kadar takipçisiyiz, kolluk birimlerimiz, adli makamlarımız tarafından failler bulunana kadar, sonucu ortaya çıkarılana kadar ve gerekli cezalar verilene kadar takipçisiyiz” dedi.

“BİZİ KURŞUN YILDIRMAZ”
Kılıç sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Bizi kurşun, mermi, adı ne olursa olsun herhangi bir şey bizi yıldırmaz. Biz Muhsin Başkanın Alperenleriyiz. Bu ülkenin Muhsinleri bitmez, Alperenleri bitmez, yiğitleri bitmez. Allah’ın izniyle de bitmeyecektir. Fırat Yılmaz Çakıroğulları bitmaz, Fethi Sekin’leri bitmez, bu ülkenin kahramanları hiçbir zaman bitmemiştir, bundan sonra da bimeyecektir. Biz bu yola canımızı koymuşuz, biz kurucu genel başkanımızı bu harekette şehit vermişiz. Süreç şeffaflıkla yürütülene kadar, sonucu net bir şekilde, her türlü izahtan vareste olarak, somut delillerle ortaya çıkana kadar sürecin takipçisiyiz. Bu kapsamda da ilçe başkanlığımızın sonuna kadar arkasındayız.

Edindiğimiz bilgi kadarıyla bir serseri kurşun. Nereden, ne amaçla kim tarafından ateşlendiği belli olmayacak şekilde ve saat itibariyle gözetildiğinde, gece 2-3 saatlerinde olması hasebiyle, amaçsız veya hedef gözetilmeden ateşlenmiş bir kurşun olarak gözüküyor. Fakat seçime 2 gün kala yapılmış olması manidar, SKM’mize, buraya isabet etmiş olması bizim için manidar ve yeterli bir delildir.”

BBP Seçim Koordinasyon Merkezi’ne kurşun isabet etti. BBP Ankara İl Başkanı Alperen Kılıç’tan açıklama