Baykan Günay Belgeliği Sergisi devam ediyor

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde “Harita ve Planlarla Ankara: Baykan Günay Belgeliği” konulu sergi Kızılay Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Galerisi’nde sanatseverleri bekliyor. Sergi ziyaret etmek isteyen sanatseverler için 9 Eylül Cuma gününe kadar açık olacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent tarihini ve kültürünü tanıtan sanatsal çalışmalarına devam ediyor.

ABB ev sahipliğinde “Harita ve Planlarla Ankara: Baykan Günay Belgeliği” sergisi Kızılay Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Galerisi’nde ziyarete açıldı.

ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı ev sahipliğinde düzenlenen ve 52 paftanın yer aldığı serginin açılışına; Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanı Hüseyin Gazi Çankaya, TED Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Başkanı Prof. Dr. Baykan Günay, sergiyi hazırlayan Dr. Cansu Canaran ve çok sayıda davetli katıldı.

AMAÇ: ANKARA’NIN TARİHİNİ VE COĞRAFYASINI HARİTALAR İLE TANITMAK

Sergiyi gezen Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, “En geniş anlamıyla Türk modernleşmesinin en özgün kısımlarından birisi Cumhuriyetimiz ile başladı. Harita ve planlar aracılığıyla bir bölgenin morfolojisinin incelemesi ve o alanda yapılan yeniliklerin anlamlandırılması açısından çok önemlidir. Ankara’yı daha anlaşılabilir kılacak ve Ankara’yı daha öngörülebilir hâle getirecek bir sergidir. Buna çok büyük katkı sağlayacağından eminim” derken, TED Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Başkanı Prof. Dr. Baykan Günay ise şu bilgileri verdi:

“Ankara 6 milyona yaklaşan nüfusa sahip. Ankara Avrupa’nın 5. ve 6. Büyük kenti. Bu haritaların her birinin anlamı var. Haritalar ile Ankara’nın tarihini, coğrafyasını, Ankara’yı Ankara yapan planları ve onun dönüşümünü irdeleyerek tanıtmayı amaçlıyoruz. Bunu gören bir kişi resimlere bakarak bir şeyler çıkarabilmeli. O yazıya gereksinim duymadan bizim yorum yapmamız gerekir. Topluma bunu aşılamayı hedefliyoruz. Ankaralıları sergiyi gezmeye davet ediyorum.”

Sergi 9 Eylül Cuma gününe kadar Kızılay Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Baykan Günay Belgeliği Sergisi devam ediyor