Batman’da kasapta kaçak et tespit edildi

featured
service

Batman’da temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ile etiket denetimi devam ediyor. Kent merkezinde market, kasap, fırın ve manavlar da fiyat ve gramaj denetimi yapıldı.

Ercan ARSLAN (BATMAN İGFA)- Batman kent merkezinde özellikle marketlerde fahiş fiyat denetimlerine ağırlık verildi. Batman Belediye zabıta ekipleri, Ticaret İl Müdürlüğü ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü iş birliği ile Batman’da bulunan market, kasap, fırın ve manavlar da fiyat, gramaj ve hijyen denetimi yapıldı. Market reyonlarında incelemelerde bulunan ekipler, gıda ve temel tüketim ürünlerinde fiyat artışlarından, raf ve kasa fiyatları arasındaki uyuşmazlığa kadar birçok konuda detaylı denetimde bulundu.

Alışveriş sepetine farklı ürünler koyarak kasaya giden ekipler, etiket fiyatları ile kasadaki fiyatların eşleşip eşleşmediğini karşılaştırdı. Etiket ve irsaliyelerde fiyat farklılıkları tespit edilen işyerleri hakkında rapor tutulup, ilgili birimlere gönderildi. Öte yandan zabıta ekipleri yaptıkları denetimde bir kasapta kaçak et ele geçirdi. Numune alınan ve sağlıksız olduğu belirlenen etlere, zabıta ekiplerince imha edilmek üzere el konuldu. Batman Zabıta Müdürü Muharrem Kara, kanunun verdiği yetki çerçevesinde denetimler yaptıklarını ifade etti. Kentteki işletmelerde fiyat etiketi ve hijyen denetimi yaptıklarını anlatan Kara, “Satışa sunulan ürünlerin bizim satış fiyatını ve etiketlerin mevzuata uygunluğunu denetledik. Ayrıca satışa sunulan ürünlerin raf fiyatı ve kasa fiyatını değerlendirdik. Özellikle son zamanlarda kur üzerinden bahaneler üretip fahiş fiyat artışı yapanlara taviz vermeyeceğiz. Ürünlere fahiş fiyatlar uygulayan esnafa cezai işlem uyguluyoruz” dedi.

Batman’da kasapta kaçak et tespit edildi