Batman Park’a alıcı çıkmadı

featured
service

Batman Belediyesi tarafından Batman Park AVM arsasının satışı ile ilgili ihale yapıldı. İhaleye kimse katılmayınca ihale iptal edildi. Batman Belediyesi Konferans salonunda saat 10:00’da yapılan ihaleye katılım olmadığı için Vali Şahin başkanlığındaki ihale komisyonu ihalenin iptal edildiğini açıkladı.

Ercan ARSLAN (BATMAN HABER)- İhaleden önce açıklama yapan Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin ” Biz belediyenin haklarını menfaatlerini korumak ile mükellefiz. Gönül isterdi ki bu rakamlara çıkılsın, bizim içinde iyi olurdu. Yoksa biz faizle borçlanmak zorunda kalacaktık. Belediyenin borçlanmasını hiç istemiyoruz. Bakın bu şehir şu anda çok ciddi bir borç yükü altındadır. Bunu sebebi Euro cinsinden yapılan borçlanmadır.

Arıtma tesisi işini bir Alman Bankası üzerinden vermişler. 32 Milyon Euro üzerinden yapılmış bu borçlanma. Bu borç bitmiyor ve yıllardır ödüyoruz. Biz ödüyoruz, döviz kuru artıyor bu sebeple borcumuz da artıyor. Zamanında yapılmış yanlış borçlanma yüzünden devamlı kullanmak zorunda kalıyoruz. Evet arkadaşlar şu an saat tam 10 maalesef katılım olmadığı için bu ihaleyi iptal ediyoruz. Bu ihale tamamlanmıştır. Yeniden buranın satışı ile ilgili bir irademiz bulunmamaktadır. Kamuoyuna duyuruyoruz. İleri ki aşamalarda değerlendirmelerimizi yapıp bakarız ama şu an itibariyle yeniden bir çalışma içerisinde olmayacağız. “dedi.

Batman Park’a alıcı çıkmadı