Başkent’ten Dünyaya gönderilen çocuk mesajları

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününü pandemi nedeniyle evlerinden kutladı. “Bir gün değil her gün çocukların sesine kulak verin” diye tüm dünyaya seslenen Çocuk Meclisi üyeleri, eğitim hakkından oyun oynama hakkına, çocuk işçiliğinden seçme ve seçilme hakkına kadar taleplerini hazırladıkları pankartlarla anlatmaya çalıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Türkiye Belediyeler Birliği aracılığıyla çocuklara seslenerek, “Sevgili evlatlarım bu zorlu günleri hep birlikte aşacak, sağlıklı günlerde sizlerle birlikte nice güzel etkinliklere imza atacağız” dedi.

 Çeşitli eğitim ve atölye çalışmaları ile komisyon toplantılarını online devam ettiren 25. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri hazırladıkları pankartlarla 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününü evlerinden kutladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Dünya Çocuk Hakları Gününü kutlayarak, çocuklara moral verdi.

Başkent'ten Dünyaya gönderilen çocuk mesajları 1

BAŞKAN YAVAŞ ÇOCUKLARA SESLENDİ: “NİCE GÜZEL ETKİNLİKLERE İMZA ATACAĞIZ”

Türkiye Belediyeler Birliği aracılığıyla sosyal medya üzerinden yayınlanan videolu mesajında “sizler aydınlık geleceğimizin teminatısınız” sözleriyle çocuklara seslenen Başkan Yavaş, Büyükşehir Belediyesinin pandemi sürecinde çocuklara yönelik çalışmalarını da anlattığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününüzü en içten dileklerimle kutluyorum. Sizler aydınlık geleceğimizin teminatısınız. Özellikle pandemi sürecinde evlerinizde daha çok vakit geçirmek zorunda kaldığınızı, doya doya dışarı çıkamadığınızı biliyoruz. Bizler de bu süreçte hem eğitiminizi hem de sağlığınızı önceleyen birçok çalışmaya imza atıyoruz. Okulların açılmasıyla beraber uzaktan eğitim almak zorunda olup evinde tablet ya da bilgisayar olmayanlar için 47 birimimizde 900’e yakın bilgisayarı çocuklarımızın hizmetine sunduk. Ardından kentimizdeki kırsal mahallelerde ücretsiz internet hizmeti sunmak için çalışmalarımıza başladık. Bir yandan da sosyal yardım alan ailelerimizin çocukları eğitim hakkından uzak kalmasın diye, evlerinde ücretsiz internet hizmeti sağlamaya başlıyoruz. Çocuklarımızın evde vakit geçirirken kullanacakları origami setleri ve boyama kitaplarının dağıtımını sürdürüyoruz. Yine sosyal yardım alan ailelerimizin çocukları için kırtasiye desteğine de devam ediyoruz. Feza Gürsey Bilim Merkezi’mizin uzman eğiticileri her hafta farklı bir parkımızda sosyal mesafe kurallarına uyarak, çocuklarımızla buluşup, bilim etkinlikleri düzenlemeye devam ediyor. Bu programlara katılamayan çocuklarımız da erişebilsin diye bu etkinlikleri ABB TV ve sosyal medya hesaplarımızdan yayınlamayı sürdürüyoruz. Bu zorlu günleri hep birlikte aşacak, sağlıklı günlerde sizlerle birlikte nice güzel etkinliklere imza atacağız. Hepinizi en içten duygularımla selamlıyor, gözlerinizden öpüyorum.”

ÇOCUKLARDAN ANLAMLI MESAJLAR

Çocuk Meclisi üyeleri, Türkiye’nin de taraf olduğu ve dünyada en fazla ülkenin onayladığı insan hakları belgesi olan Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin kabul edildiği 20 Kasım Çocuk Hakları günü dolayısıyla kendi elleriyle hazırladıkları pankartlarla mesajlarını tüm dünyaya ilettiler.

Çocuk işçiliğinden eğitimde fırsat eşitliğine, oyun hakkından seçme ve seçilme hakkına kadar taleplerini yazan ve Başkan Yavaş’a pandemi sürecinde uzaktan eğitim nedeniyle mahallelere yönelik ücretsiz internet imkanı sağladığı için teşekkür eden Çocuk Meclisi üyeleri; “çocuk hakları insan haklarıdır” ve “bir gün değil her gün çocukların sesine kulak verin” mesajlarıyla çocukların unutulmaması çağrısında bulundular.

Başkent'ten Dünyaya gönderilen çocuk mesajları 2 Başkent'ten Dünyaya gönderilen çocuk mesajları 3 Başkent'ten Dünyaya gönderilen çocuk mesajları 4 Başkent'ten Dünyaya gönderilen çocuk mesajları 5 Başkent'ten Dünyaya gönderilen çocuk mesajları 6
Başkent’ten Dünyaya gönderilen çocuk mesajları