Başkent’te Et ve Süt Üretimini Arttıracak Destek Başladı

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesinin kırsal kalkınma hedefleri gün geçtikçe büyüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın “Benim hayalim Ankaralıyı, Ankaralı üreticiyi zengin etmek” sözleriyle hayata geçirdiği kırsal kalkınma projelerine hayvancılıkla uğraşan üreticiler de dahil edildi. Şereflikoçhisar, Nallıhan ve Elmadağ ilçelerinde ilk kez 51 hayvan yetiştiricisine 153 gebe manda desteği sağlandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkentlileri hem ekonomik yönden destekleyen hem de tarımsal ve hayvansal üretimi artıran kırkal kalkınma projelerini birer birer hayata geçiriyor.

“Benim hayalim Ankaralıyı, Ankaralı üreticiyi zengin etmek” diyen Yavaş şimdi de Başkent’te yerli hayvan yetiştiricilerine yönelik yeni bir destek başlattı.

Şereflikoçhisar, Nallıhan ve Elmadağ’da hayvancılıkla uğraşan 51 üreticiye yüzde 80’i hibe, yüzde 20’si çiftçi katkı payı olmak üzere ilk kez 153 gebe manda dağıtımı gerçekleştirildi.

 HEDEF: HAYVANCILIĞI GELİŞTİRMEK, ET VE SÜT ÜRETİMİ ARTACAK

Başkent’te tarımdan sonra hayvancılık faaliyetlerini de destekleyen Büyükşehir Belediyesi, hayvancılıkla uğraşan üreticilere manda desteği sağlayarak et ve süt üretimini artırmayı amaçlıyor.

İlk etapta Şereflikoçhisar’da 96, Elmadağ’da 18, Nallıhan’da ise 39 mandayı hayvan yetiştiricisine verdiklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, yerli hayvan üretimini artıracak destek ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Hayvansal üretimi artırmak için manda desteğine devam ediyoruz. Aynı zamanda hayvancılığı desteklemek için yem bitkisi de dağıtıyoruz. Mısır ve yonca tohumu dağıtımlarını bir yandan sürdürürken, 3 ilçede de üreticilerimize mandaların teslimatını gerçekleştiriyoruz. Dileriz bereketli, olur, güzel olur. Üreticimizin her daim yanında olduğumuzu hissettirmeye gayret ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi, hem bitkisel hem de hayvansal üretimi destekleyen, kaliteyi artıracak her türlü faaliyetin içerisinde olmayı sürdürecek. Başkanımız Mansur Yavaş’ın da en büyük projesi kırsal kalkınma projesiydi. Biz de bu hedefte üreticilerimize her türlü desteği vermeye gayret edeceğiz.”

Yeni destek projesi kapsamında aynı zamanda nesli tükenmekte olan mandalar da kurulacak olan manda birliği ile koruma altına alınarak, nesillerinin sürdürülmesi sağlanacak

Başkent’te Et ve Süt Üretimini Arttıracak Destek Başladı