Başkent’te Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yılı nedeniyle Başkent’e yakışır coşku dolu bir kutlama programı hazırladı.

         Büyükşehir Belediyesi hazırladığı özel programla, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına yeni bir boyut getirecek.

         7’den 70’e her yaş grubundan Başkentlinin davetli olduğu etkinlikler, 26-31 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

         Büyükşehir Belediyesi, 26 Ekim Cumartesi gününden 31 Ekim Perşembe gününe kadar her gün 12.00-18.00 saatleri arasında Altınpark’ta çocuklara özel oyun grupları oluşturacak.

HATFA SONU CUMHURİYET ŞENLİĞİ 

         Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da katılacağı 30 Ağustos Zafer Parkı’nda 27 Ekim Pazar günü düzenlenecek “Cumhuriyet Şenliği Kültür ve Sanat Etkinlikleri”nde Başkentliler, birbirinden renkli programlarla Cumhuriyet Bayramını şenlik havasında kutlayacak.

         Pamuk şekerinden meyve suyuna, patlamış mısırdan simide kadar çeşitli ikramlarda bulunacak olan Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Parkı’nda düzenleyeceği etkinlikler, 13.00-17.00 saatleri arasında ücretsiz ve halka açık olarak yapılacak.

         Büyükşehir Belediyesi FOMGET Halk Dansları Topluluğu, Ses Ver Sus Acapella Müzik Grubu ve Türk Dünyası Halk Dansları Topluluğu’nun gösterileriyle renklenecek kutlamalarda Başkentliler, Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın konseriyle de unutulmaz şarkıları ve marşları birlikte seslendirecek.

MEŞALELİ KORTEJ

          29 Ekim Salı günü Büyükşehir Belediyesi’nin dağıtacağı Türk Bayrakları ve meşalelerle kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek.

          Saat 20.00’da Bahçelievler 54. Cadde ile Aşkaabat Caddesi kesişiminde (7. Cadde sonu) buluşacak olan Ankaralılar, Anıtpark’a kadar meşalelerle yürüyecek.

          Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, Çankaya Belediyesi iş birliği ile Anıtpark’ta saat 20.30’da solistliğini Gökhan Özoğuz’un yaptığı Athena grubunun muhteşem konseriyle sona erecek.

       TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI ÜCRETSİZ

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait Toplu Taşıma Araçları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ücretsiz olacak.

Dini bayramların ardından Milli Bayramlarda da ücretsiz seyahat eden Başkentliler, 29 Ekim Salı günü Raylı sistemler (ANKARAY, Metro ve Teleferik) ile EGO otobüslerinden 06.00-24.00 saatleri arasında ücretsiz yararlanabilecek.

Başkent'te Cumhuriyet Bayramı Coşkusu 1 Başkent'te Cumhuriyet Bayramı Coşkusu 2 Başkent'te Cumhuriyet Bayramı Coşkusu 3
Başkent’te Cumhuriyet Bayramı Coşkusu