Başkentin yeni itfaiye erleri belli oluyor

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından liyakat esasına dayalı olarak gerçekleştirilen itfaiye eri alımı için sözlü ve uygulamalı sınav süreci başladı. 300 itfaiye erinin alınacağı sınavda 1312 aday 10 gün boyunca ter dökecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla liyakat esasına göre gerçekleştirilen itfaiye eri alımı için sözlü ve uygulamalı sınav süreci başladı. Sözlü mülakat ve fiziksel yeterlilik sınavına girmeye hak kazanan 1312 itfaiye eri adayı 10 gün boyunca ter dökecek.

Başkentin yeni itfaiye erleri belli oluyor 1

LİYAKATA GÖRE ATAMA

‘İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği’ ile ‘Sivil Savunma ve İtfaiyecilik’ alanlarından mezun olan adayların katıldığı sınavda meslek lisesi mezunu 100, ön lisans mezunu 200 kişi olmak üzere toplam 300 itfaiye eri istihdam edilecek. Başvuru sonucuna göre 83’ü kadın, 1229’u ise erkek aday Ankara Merkez İtfaiye İstasyonu’nda kurulan parkurda sosyal mesafe kuralına uyularak sözlü ve uygulamalı sınava tabi tutuluyor.

ADAYLARDAN BAŞKAN YAVAŞ’A TEŞEKKÜR

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu başkanlığında toplanan sınav komisyonunda; Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Ulaş Altun, İtfaiye Daire Başkanı Salih Kurumlu, İnsan Kaynakları Personel Şube Müdürü Suat Demirel ve İtfaiye Daire Başkanlığı Müdahale Şube Müdürü Tarık Laçin yer alıyor.

İtfaiye eri alımı elemelerine nişanlısı Murat Karabay ile birlikte katılan Fazilet Nur Çolakoğlu sınav heyecanını ve duygularını, “Karabük Üniversitesi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü mezunuyum. Ankara Büyükşehir Belediyesinin sadece bölüm mezunlarına yönelik yaptığı alımlardan çok memnunum” sözleriyle dile getirirken, Murat Karabay da, “Karabük Üniversitesi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü mezunuyum. Nişanlımla beraber parkurlara geldik. Liyakat sistemine güveniyoruz. Bizim değerimizin şu anda hissedildiğini düşünüyoruz. Bu işin eğitimini alanların burada olması bile bizim için yeterli. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Başkentin yeni itfaiye erleri belli oluyor