Başkan Yüce, Sakarya Seracılık Mükemmeliyet Merkezi’ni ziyaret etti

featured
service

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip ‘jeotermal ısıtmalı topraksız tarım’ alanında faaliyet gösterecek olan Seracılık Mükemmeliyet Merkezi’nin yapımına devam ediyor.

SAKARYA (İGFA)- Sakarya Akyazı Kuzuluk’ta inşasına devam edilen Türkiye’de ve dünyada önemli bir örnek olacak proje, Seracılık Mükemmeliyer Merkezi’ni, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ziyaret etti. 

Başkan Ekrem Yüce, Akyazı Kuzuluk’ta yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Yüce, projeyi yöneten ekipten son durumla ilgili bilgiler aldı. Burada yaptığı açıklamada, merkezin yapımında yüzde 65’lik bölümün tamamlandığını söyledi. Türkiye’de ‘jeotermal ısıtmalı’ özelliğiyle bir ilk olma örneği taşıyacak olan projede sera örtüsü işleminin yüzde 100’e yaklaştığını, sera içi mekanik ısıtma hattı tesisatının da hızla bitirileceğini ifade etti. Yüce, bu merkezin ‘üreten ve üreticiye destek olan belediyecilik’ anlamında büyük önem arz ettiğini vurgulayarak, faaliyete geçtiğinde Sakarya’nın topraksız tarımda en ön sıralara taşıyacağını belirtti.

Başkan Yüce, Sakarya Seracılık Mükemmeliyet Merkezi’ni ziyaret etti