Başkan Yavaş’tan ’27 Aralık’ mesajı: Yolumuzu aydınlatmaya devam edecek

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 102. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınlandı. Yavaş mesajında, “Gazi Paşa’nın fikren ve ilmen açtığı yolda ilerlerken, mirasımız o miras ki bir ömür boyu yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir” dedi.

“Ankara’mız, vatanımızın kaderinin tayin edildiği son kale olan kadim bir merkezdir” diyen Yavaş, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Birçok özellikleri nedeniyle Milli Mücadele’nin buradan yönetilebileceğini düşünen Mustafa Kemal Paşa ve temsil heyeti üyeleri, İstiklal Savaşı’nın karargâhına, Ankara’ya 27 Aralık 1919’da gelerek milletimizin aydınlık geleceğini ve istikbalini buradan tayin etmişlerdir.

Mustafa Kemal Paşa, temsil heyeti ve hemşehrilerimizin 102 yıl önce ortaya koyduğu bu irade bizlere de sorumluluklarımızı hatırlatmaktadır. Ankara’mız için birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak, üreterek; tarihimizden ve hürriyet sevdamızdan aldığımız güçle, ortak akılla, şeffaf ve katılımcı belediyecilik anlayışıyla Başkentimizi daima ileri taşıma kararlılığımızdan vazgeçmeyeceğiz. Gazi Paşa’nın fikren ve ilmen açtığı yolda ilerlerken, mirasımız o miras ki bir ömür boyu yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere İstiklal Savaşı’nın tüm kahramanlarını ve şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, Ankaralı hemşehrilerimin ve milletimizin Kızılca Günü’nün 102. yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyorum.”

Başkan Yavaş’tan ’27 Aralık’ mesajı: Yolumuzu aydınlatmaya devam edecek