Başkan Yaşar’dan yeni Cem Evi müjdesi

featured
service

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından Muharrem Ayı dolayısıyla düzenlenen aşure programına katıldı.

Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevi’nde düzenlenen programa Başkan Yaşar’ın yanı sıra CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ferudun Güngör ve yönetimi, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, Pir Sultan Abdal Derneği Yenimahalle Şube Başkanı Onur Şahin, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda ilçe sakini katıldı.

Batıkent’e yeni Cemevi müjdesi

Göreve geldiği günden bu yana her vatandaşa eşit hizmet götürmenin haklı gururunu yaşadığını belirten Yaşar “Devletimiz insanların inancına, ırkına göre değil, Türkiye Cumhuriyetinin yurttaşı olan herkese eşit hizmet götürmek zorundadır. Yenimahalle’de 13 senedir görev yapıyorum. Türkiye’de devlet parasıyla Cem Evi yapan ilk belediye başkanıyım. Her vatandaştan vergi alıyorsak camilere nasıl hizmet ediyorsak Cem Evi ihtiyacı olan bölgeye de Cem Evi yaparız dedik. Bulunduğumuz Pir Sultan Abdal Cem Evi’nin yerini önceki dönemde dini tesis alanı olarak tesis ettirdik. Şimdi de alevi yurttaşlarımızın burada ibadetlerini en güzel şekilde yerine getirebilecekleri, Türkiye’ye örnek olacak şekilde bir Cem Evi’nin ihalesini yaptık. Gelecek hafta inşaatına başlayacağız. İçerisinde toplantı salonu, konferans salonu, çok amaçlı salon, yemekhane, mutfak, derslikler, kütüphane ve idare kısmını barındıran dört dörtlük bir Cem Evi olacak. Buranın planını yaparken alevi yurttaşlarımızın ve derneğin temsilcileri ile birlikte yaptık. Yeni Pir Sultan Abdal Cem Evi tüm ülkeye örnek teşkil edecek bir yapı olacak. Şimdiden tüm yurttaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kardeşçe yaşamalı, bir olmalıyız

Programda bir konuşma yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Aşure birçok ürünün bir araya gelerek oluşturduğu bir tattır. Toplumlarda öyledir. Çeşitli dillerin, ırkların, dinlerin hukuk devleti içerisinde, eşit yurttaş olarak bir arada yaşadığı ülkeler bugün dünyanın en huzurlu ve demokrat ülkeleridir. Ne yazık ki İslam ülkelerinde yaşanan acılar artarak devam ediyor. Ortadoğu da yaşanan acıları göz önüne almalı ve bu ülkede birlik ve beraberlik içinde yaşamanın kıymetini bilmeliyiz. Bizim yaşayacak başka bir ülkemiz yok. Ayırım yapmadan kurtuluş savaşıyla kazanılmış bu vatan toprağında kardeşçe yaşamanın önemini bilmemiz gerekiyor” dedi.

Başkan Yaşar’a teşekkür

Pir Sultan Abdal Derneği Yenimahalle Şube Başkanı Onur Şahin de Yenimahalle Belediyesi’nin Cem Evi’ne yaptığı destekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Pir Sultan Abdal Cem Evi olarak gerek alt yapıda gerekse kültürel etkinliklerimiz de her zaman Yenimahalle’nin desteğini görüyoruz. Cem Evi’nin yapımında bize sunduğu destekten ötürü Fethi Başkana ve ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Yaşar’dan yeni Cem Evi müjdesi