Başkan Yaşar yapımı süren inşaatları inceledi

featured
service

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ilçe genelinde yapımı devam eden park alanları ve hizmet binalarında incelemelerde bulundu.

İnşaat süreci ve yenileme işlemi devam eden çalışmaları denetleyen Başkan Yaşar’a, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu ve ilgili birim müdürleri eşlik etti.

İlçeyi karış karış gezen Başkan Yaşar, Şentepe Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisleri ve Özevler Mahallesi Cahit Sıtkı Tarancı Parkı ile üzeri fotovoltaik güneş enerji panelleri ile kapatılmaya başlanan Kardelen, Ergazi, İnönü, Kentkoop, Batı Sitesi Mahallesi pazar yerlerinde yapılan çalışmaları kontrol etti.

Pazar yerlerinde modern dönüşüm

Pazar yerlerini yalnızca alışveriş yapılan merkezler yerine vatandaşın sosyal ve kültürel açıdan ihtiyaçlarını da karşılayan noktalar haline getirmeyi amaçlayan Yenimahalle Belediyesi, ilçe genelinde yaptığı projelerle kapalı pazar yerlerini vatandaşın buluşma noktası haline getiriyor.

Şentepe Bölgesi’nde 2 katlı olacak şekilde yapımına devam edilen kapalı pazar yeri ve sosyal tesisi, eğitim, kültür ve sanat gibi 7’den 70’e ilçe sakinlerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlandı.

İçerisinde çok amaçlı salon, YENİMEK kurs merkezi, etüd merkezi, kütüphane, semt birimi, zabıta noktası, pazar alanı, mescid ve kafeterya gibi ilçe sakinlerine hizmet odaklı birçok noktayı barındıran kapalı pazar yeri ve sosyal tesisi, 8 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip olacak.

Çevreci ve enerji dostu pazar yerleri

Yenimahalle Belediyesi, çevreci ve enerji dostu pazar yerleri için pazar alanlarının üzerine yenilenebilir enerji kullanımı için güneş enerji santralleri kuruyor. Proje kapsamında;mevcutta üzeri açık olan Kardelen, Ergazi, İnönü ve Kentkoop Mahallesi pazar yerlerinin üzerini kapatarak fotovoltaik güneş enerji panelleri yerleştiriliyor.

Halka dokunan işler yapıyoruz

Çalışmalar hakkında ekiplerden bilgi alan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “İlçemizi geleceğe taşıyacak kalıcı eserlere imza atıyoruz. Hali hazırda devam eden dev yatırımlarımızı görev süremiz içerisinde hızla tamamlayacağız.Bütçemizi halka dokunan hizmetlere harcamaya devam ediyoruz” dedi.

Başkan Yaşar yapımı süren inşaatları inceledi